Foto: ancicka
Chytrý preto, že z tekutej hmoty sa po upečení vytvorí koláč, ktorého spodná časť vyzerá ako hnetena, stredná ako plnka a vrchná časť ako Zobraziť celý popisChytrý preto, že z tekutej hmoty sa po upečení vytvorí koláč, ktorého spodná časť vyzerá ako hnetena, stredná ako plnka a vrchná časť ako piškotová. Zákusok je fantastický, kto mak má rad, tak dupľom.
porcií
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Najprv rozpustiť maslo a nechať vychladiť. Vyšľahať žĺtky s cukrom do peny aspoň 5 min, aby sa cukor rozpustil počas šľahania.
-
2
Pridať roztopené maslo zašľahať.
-
3
Múku zmiešať s makom
-
4
a vsypať do piškoty a zľahka zamiešať.
-
5
Do toho pridať mlieko a taktiež zľahka zamiešať.
-
6
Keď je zmäs zamiešaná, vyšľaháme z bielkov sneh do tuha a vmiešame do cesta.
-
7
Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech - do hlbšieho plechu /20 x 30 cm/.
-
8
Vložiť do vyhriatej rúry a upiecť pri 170 °C ,1 hod a 10 min. Po upečení vrch môže miestami popraskať, to nevadí. Nechať poriadne vychladnúť. Môžte použiť aj väčší plech, ale nebude zákusok taký vysoký.
-
9
Dobrú chuť.
nič tam nechýba.
ide tam liter mlieka, zrejme sa oddeli pocas pecenia
ďakujem za odpoveď, ak som vyvolala dojem, že nedôverujem postupu, tak sa ospravedlňujem, myslela som to skôr tak, že či nejakou technickou chybou alebo zlomyseľnosťou PC techniky niečo nevypadlo alebo pod. Naopak, viem, že si mimoriadne skúsená pekárka a cukrárka, viaceré Tvoje recepty mám uložené aj som vyskúšala, takže Tvojim receptom úplne dôverujem a ďakujem za ne. Veľmi som na tento koláčik zvedavá, zatiaľ ešte stále dojedáme vianočné prebytky, tak potom vyskúšam.
Dakujem za nahliadnutie receptu a pozdravujem dievčatá.
nerozumiem tvojej otázke.
Ako ináč má ešte vyzerať? Veď to je jasná odrezaná kocka z koláča...
@Luwinka naozaj tam nič nechýba, keď pozrieš na vareche Gateau magique, nájdeš vanilkový aj čokoládový, ja som robila čoko a naozaj sa to takto spravilo, gravitácia asi :-)
koláčik v reze je na 1. a poslednej fotke..
oprava:to bolo pre @Grejsy
Presne takto som rozmýšľala aj ja,že by som ho urobila z polovičnej dávky.Žasnem nad tým samostatným podelením koláčika.Ten názov mu patrí-Chytrý zákusok s makom.
Zákusok vyzerá fakt skvele.
Blahopřeji, povedlo se a hned 2x. Jak upéct, tak vložit foto. Díky, funguje to! Krásný koláčik! Jsi šikulka!!
pokusim sa vysvetliť,no ja tiež niesom vševed.
Tento vanilkový som piekla už pred časom, varecha.pravda.sk/recepty/chytry-zakusok-fotorecept/64010...
a to je pravda,že som si ho nevymyslele.Koniec-koncom ,ved skoro včetky recepty tu sú prevzaté a každý si ich odskúša sám.
@Grejsy ,nemôžem za to,že nevídiš,že je to 1 kocka s koláča.
@Beatacsontosova ,isto vyskúčam aj čokoládovú verziu tohto zákusku.
@Stanus ,rozmer je uvedený.Ja pri mojích receptoch uvádzam rozmer plechu,ked je menší,ak je klasicky,tak nie.
@Luwinka ,dík za foto,dúfam,že chutil.
@Maximamaximova ,možno že si si všimla,že ja sa nikdy nezvyknem rozpisovať,či to sú moje recepty,alebo druhých,nemám to vo zvyku.ja nikdy nedám na komenty iných,mne ked sa niečo páči,tak vyskúšam,lebo jednému chutí to,inému ono a to je tak aj správne.
A k tomu vysvetleniu,asi ako sa to vytvorí pri pečení.
Je tam múka,roztopené maslo,mlieko,žltka s cukrom a sneh.Pri šľahaní sa zo zltkov vytvorí piškota,do toho príde maslo zašľahá sa ,potom múka s makom a tuhý sneh.
Pri pomalom pečení sa múka s mliekom a s maslom zrázi,klesne na dno a tým vznikne akoby cesto.Stred sa javi ako plnka a to chutové ako do venčekov.Tozasa asi urobí mlieko a maslo.Tým ,že sa nakoniec pridá tuhý sneh ,tak ten s makom vystúpi na povrch.Aspoň ja si ti tak predstavujem.
Dakujem Vám za komentáre.
Ancicka obdivujem tvoju trpezlivosť s komentátorkami. Nechápem ak je všetko jasné zo skvelých obrázkov, prečo tá buzerácia s vysvetľovaním "ako to vzniklo" ???
Díky za inšpiráciu :)
trebalo by to asi vyskúšať,
Presne tak ako piškóta mne to na foto pripadá akoby tam mal ísť este puding a to úplne spodné ako lístkové cesto
robila som ho,vysiel presne ako na obrázku,vyskušajte nebojte sa toho