Chytrý zákusok s makom (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Chytrý preto, že z tekutej hmoty sa po upečení vytvorí koláč, ktorého spodná časť vyzerá ako hnetena, stredná ako plnka a vrchná časť ako piškotová. Zákusok je fantastický, kto mak má rad, tak dupľom.

30
porcií
20 minút
príprava
70 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv rozpustiť maslo a nechať vychladiť. Vyšľahať žĺtky s cukrom do peny aspoň 5 min, aby sa cukor rozpustil počas šľahania.
  2. Pridať roztopené maslo zašľahať.
  3. Múku zmiešať s makom
  4. a vsypať do piškoty a zľahka zamiešať.
  5. Do toho pridať mlieko a taktiež zľahka zamiešať.
  6. Keď je zmäs zamiešaná, vyšľaháme z bielkov sneh do tuha a vmiešame do cesta.
  7. Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech - do hlbšieho plechu /20 x 30 cm/.
  8. Vložiť do vyhriatej rúry a upiecť pri 170 °C ,1 hod a 10 min. Po upečení vrch môže miestami popraskať, to nevadí. Nechať poriadne vychladnúť. Môžte použiť aj väčší plech, ale nebude zákusok taký vysoký.
  9. Dobrú chuť.