Chytrý zákusok s makom (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Chytrý preto, že z tekutej hmoty sa po upečení vytvorí koláč, ktorého spodná časť vyzerá
ako hnetena, stredná ako
plnka a vrchná časť ako piškotová. Zákusok je fantastický, kto mak má rad, tak dupľom.
30 porcií |
20 minút príprava |
70 minút na 170 °C |
Postup
- Najprv rozpustiť maslo a nechať vychladiť. Vyšľahať žĺtky s cukrom do peny aspoň 5 min, aby sa cukor rozpustil počas šľahania.
- Pridať roztopené maslo zašľahať.
- Múku zmiešať s makom
- a vsypať do piškoty a zľahka zamiešať.
- Do toho pridať mlieko a taktiež zľahka zamiešať.
- Keď je zmäs zamiešaná, vyšľaháme z bielkov sneh do tuha a vmiešame do cesta.
- Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech - do hlbšieho plechu /20 x 30 cm/.
- Vložiť do vyhriatej rúry a upiecť pri 170 °C ,1 hod a 10 min. Po upečení vrch môže miestami popraskať, to nevadí. Nechať poriadne vychladnúť. Môžte použiť aj väčší plech, ale nebude zákusok taký vysoký.
- Dobrú chuť.