Chutná a krásna slaná kytica
Autor receptu: kata130
Túto takzvanú slanu tortu som robila pre moju tetu na oslavu 50-tky.Kedže všetci dávali
piecť sladké torty povedala som si že, ja urobím výnimku a urobím niečo originálne.
Kytica sa nakoniec veľmi páčila a bola aj chuťovo dobrá.Môže sa to vlastne podávať aj ako
obložená misa :)
Postup
- Najprv si nachystáme všetky suroviny.
- Rozbalíme šalát a začneme si ukladať šalátové listy do kruhu po mise.Nepoužijeme celý šalát lebo obratú hlávku budeme ešte potrebovať.
- Potom si začneme skladať dusenú šunku a ukladáme ju dookola po šaláte.Z plátkov syra si vykrojíme malé srdiečka podľa foriem vy môžte použiť iné tvary ako hviezdičky a pod.
Korbáče poukladáme tiež dookola a do stredusi položíme hlávku šalátu do ktorej budeme zapichovať pareničky. Zo spodu pridáme listy z póru a to bude slúžiť k tomu aby trta vypadala ako kytica.
- Teraz si poukladáme salámu a do nej vložíme prekrojený plátok na dve polovice nakrájanej šalátovej uhorky a na ňu dáme dookola korbáče.Na tie korbáče si znovu poskladáme dusenú šunku a do vnútra dávame bobuľe hrozna.
- Potom si mrkvu škrabkou ošúpeme a pozdlž n ju šúpeme na dlhé tenké plátky.Tie zrolujeme a ukladáme okolo šalátovej hlávky.Potom si z plátkov syra povykrajujeme malé kvietky,urobíme nátierkou malé guľičky ako vnútro kvetu a potom tie kvietky ukladáme na rolky mrkvy.
Parenicesi napichneme na špáradlá a pozapichujeme do šalátovej hlávky. Potom si olivy pokrájame na polovice a klobučiky dávame na konce vyčnievajúcich špáradiel.
- Teraz z korbáčov urobíme mašličku a obviažeme ju okolo póru.Redkvičkusi škrabkou ošúpeme a šupky s nej vkladáme pomedzi pareničky.
Srdečka a mašľu posypeme mletou červenou paprikou pre krajší vzhľad.
- A takto vyzerá výsledný vzhľad tejto torty.