Chutná a krásna slaná kytica

Autor receptu: kata130

Túto takzvanú slanu tortu som robila pre moju tetu na oslavu 50-tky.Kedže všetci dávali piecť sladké torty povedala som si že, ja urobím výnimku a urobím niečo originálne. Kytica sa nakoniec veľmi páčila a bola aj chuťovo dobrá.Môže sa to vlastne podávať aj ako obložená misa :)

60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Najprv si nachystáme všetky suroviny.
  2. Rozbalíme šalát a začneme si ukladať šalátové listy do kruhu po mise.Nepoužijeme celý šalát lebo obratú hlávku budeme ešte potrebovať.
  3. Potom si začneme skladať dusenú šunku a ukladáme ju dookola po šaláte.Z plátkov syra si vykrojíme malé srdiečka podľa foriem vy môžte použiť iné tvary ako hviezdičky a pod. Korbáče poukladáme tiež dookola a do stredusi položíme hlávku šalátu do ktorej budeme zapichovať pareničky. Zo spodu pridáme listy z póru a to bude slúžiť k tomu aby trta vypadala ako kytica.
  4. Teraz si poukladáme salámu a do nej vložíme prekrojený plátok na dve polovice nakrájanej šalátovej uhorky a na ňu dáme dookola korbáče.Na tie korbáče si znovu poskladáme dusenú šunku a do vnútra dávame bobuľe hrozna.
  5. Potom si mrkvu škrabkou ošúpeme a pozdlž n ju šúpeme na dlhé tenké plátky.Tie zrolujeme a ukladáme okolo šalátovej hlávky.Potom si z plátkov syra povykrajujeme malé kvietky,urobíme nátierkou malé guľičky ako vnútro kvetu a potom tie kvietky ukladáme na rolky mrkvy. Parenicesi napichneme na špáradlá a pozapichujeme do šalátovej hlávky. Potom si olivy pokrájame na polovice a klobučiky dávame na konce vyčnievajúcich špáradiel.
  6. Teraz z korbáčov urobíme mašličku a obviažeme ju okolo póru.Redkvičkusi škrabkou ošúpeme a šupky s nej vkladáme pomedzi pareničky. Srdečka a mašľu posypeme mletou červenou paprikou pre krajší vzhľad.
  7. A takto vyzerá výsledný vzhľad tejto torty.