Foto: douglas
Lahodné, na jazyku rozplývajúce sa chrumkavé syrové keksíky k letnému pohodovému posedeniu pri víne...
porcií
príprava
na 160-180 °C
Postup
-
1
Preosiatu múku, korenie papriky a strúhaný syr v miske premiešame. Pridáme zmäknuté maslo a oddelený žĺtok z vajíčka. Bielok si ponecháme na záverečné potretie keksíkov. Vypracujeme vláčne cesto, v prípade, že potrebujeme cesto "zmäkčiť" pridáme malé množstvo studenej vody. Takto vypracované cesto dáme minimálne na 30min odležať do chladničky.
- 2
Aby sme zachovali chrumkavosť keksíkov, vychladnuté cesto váľame medzi dvomi plátami nepriľnavej fólie na pečenie. Plát vyváľame na hrúbku cca 5mm. Vykrajovátkami vykrajujeme rôzne tvary - cca 50ks. Tie prenesieme na pečiaci papier a každý potrieme rozšľahaným bielkom a posypeme semienkami a najemno nastrúhaným tvrdým syrom.
- 3
Pečieme pri 160-180°C á 12-14 min. Upečené necháme vychladnúť na mriežke. Ďakujem za váš čas venovaný čítaniu tohoto rcp, poprípade za vaše milé komentáre. Vám, ktorí neodoláte a rcp vyzkúšate, prajem výborný chuťový zážitok ;).
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Zaujímalo by ma, ako chutia na druhý, prípadne na tretí deň. Robievala som kedysi syrové vykrajované praclíky a ak som ich spravila vopred, nebolo to už ono. Zmäkli a aj chutili inak. Ak vám náhodou vydržali do druhého dňa, daj, prosím ťa, vedieť.