Foto: mooncika89
nemám rada dusené huby...podľa mňa si šampiňóny musia uchovať vlastnú chuť, šťavnatosť a chrumkavosť....tak mi to nedalo a odvtedy skoro vždy, keď mám k Zobraziť celý popisnemám rada dusené huby...podľa mňa si šampiňóny musia uchovať vlastnú chuť, šťavnatosť a chrumkavosť....tak mi to nedalo a odvtedy skoro vždy, keď mám k dispozícii šampiňóny, robím ich týmto spôsobom....čuduj sa svete, nikto ma nehreší za to, prečo ich nedusím (šampiňónom to ani netreba) a všetci ich milujú :)...jednoduchý a chutný recept. Prajem dobrú chuť :)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Šampiňóny si nakrájame na trojuholníky. Na panvici speníme lyžicu masla a pridáme šampiňóny.
-
2
Osolíme, okoreníme, pridáme vegetu (všetko podľa chuti). Necháme pustiť vlastnú šťavu, častejšie miešame.
-
3
všetku tekutinu necháme pri stálom miešaní vypariť, potom pridáme zvyšok masla.
-
4
miešame, až kým šampiňóny nechytia kôrku. HOTOVO!
-
5
podávame s čímkoľvek :).....hodia sa ako samostatné s chlebom, zemiačkami či do zeleninových šalátov. Mne momentálne poslúžili ako malá príloha k pečenému kolienku (na kolienko recept zatiaľ nafotený nemám, v prípade potrieb ponúknem :) )
korenie. Pokrájať na polky, väčšie na štvrťky a smažiť max 5 min.
Musia byť al dente a nie kaša .Stačí maslový chlebík a nič iné
Ďakujem za recept.