Chrumkavé šampiňóny

mooncika89 - fotkamooncika89, 28. februára 2013

nemám rada dusené huby...podľa mňa si šampiňóny musia uchovať vlastnú chuť, šťavnatosť a chrumkavosť....tak mi to nedalo a odvtedy skoro vždy, keď mám k Zobraziť celý popisnemám rada dusené huby...podľa mňa si šampiňóny musia uchovať vlastnú chuť, šťavnatosť a chrumkavosť....tak mi to nedalo a odvtedy skoro vždy, keď mám k dispozícii šampiňóny, robím ich týmto spôsobom....čuduj sa svete, nikto ma nehreší za to, prečo ich nedusím (šampiňónom to ani netreba) a všetci ich milujú :)...jednoduchý a chutný recept. Prajem dobrú chuť :)

5 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
2 PL




Postup

  1. 1

    Šampiňóny si nakrájame na trojuholníky. Na panvici speníme lyžicu masla a pridáme šampiňóny.

    Chrumkavé šampiňóny - obrázok 1
  2. 2

    Osolíme, okoreníme, pridáme vegetu (všetko podľa chuti). Necháme pustiť vlastnú šťavu, častejšie miešame.

    Chrumkavé šampiňóny - obrázok 2
  3. 3

    všetku tekutinu necháme pri stálom miešaní vypariť, potom pridáme zvyšok masla.

    Chrumkavé šampiňóny - obrázok 3
  4. 4

    miešame, až kým šampiňóny nechytia kôrku. HOTOVO!

    Chrumkavé šampiňóny - obrázok 4
  5. 5

    podávame s čímkoľvek :).....hodia sa ako samostatné s chlebom, zemiačkami či do zeleninových šalátov. Mne momentálne poslúžili ako malá príloha k pečenému kolienku (na kolienko recept zatiaľ nafotený nemám, v prípade potrieb ponúknem :) )

    Chrumkavé šampiňóny - obrázok 5

Diskusia k receptu

tiginko
presne to je aj môj názor, opečené sú ooomnoho lepšie, než dusené. Ja ich takto pripravené dávam na čokoľvek: mäso, ryžu, zemiaky, zeleninu, krémové polievky. Len bez vegety...
marianne
huby mam velmi rada,tiez bez vegety,skoda znehodnotit ich chut,inak moze byt,jednoduche a vyborne,bud ako priloha alebo aj s bagetkou ako hlavne jedlo...
jamalinka
včera som si ich tiež urobila a zamiešala som ich do cestovín ( také farebné klbôčká), trošku som pridala rajčiny( ktoré som si odložila do mrazničky na jeseň a teraz ich pomaly likvidujem- celé rajčiny zmrazené vysypem do misky, zalejem vriacou vodou, stiahnem šupku a dám ich dusiť, pustia šťavu a kým sa vyparí sú tak akurát na použitie, trošku ich prisolím, sú výborné, dokonca vnuk si ich natiera na chlieb, že mu to (rajčiny) veľmi chutí. To je dobre urobiť ked máte veľa rajčín na jeseň a máte veľký mraziak) tie šampiňóni sú tiež skvelé.
radox1
ano plati zasada-nepodlievat.kupujem co najmensie a nechavam v celku.namiesto vegety petrzlen.vnať.
angast
Takto robím všetky druhy hríbov. Len trocha masla , soľ a čierne
korenie. Pokrájať na polky, väčšie na štvrťky a smažiť max 5 min.
Musia byť al dente a nie kaša .Stačí maslový chlebík a nič iné
llilla
mnam... take si rpbievam... no namiesto vegety davam cesnak ;)
deva27
Hneď by som si dala povedať!!! Mňam-mňam-mňamka! :)
violetacamorova
Su velmi dobre upravene, tu v Skotku su oblubene na ranajky. Aj ja si ich robim casto a najradej mam takto pripravene ako si urobila ty.
ejta
veď šampiňóny sa kľudne dajú použiť aj surové.... Do zeleninového šalátu úplne super. Ale tieto vyzerajú mňamkovo!
nofretete
nepoznám tento spôsob prípravy, ale skúsim, v chladničke mi zostali ešte nejaké šampiňóny z dnešného varenia. Vyzerajú veľmi lákavo.
mooncika89
naši doma tiež nemajú radi vegetu všade...takto som si to prisposobila kvoli priatelovi, ten si ju tam raz prihodil a chutili mi .... skusim urcite s tou vnatkou petrzlenovou .... diky za konstruktivnu kritiku :)
womanka
včera som ich robila....som sa ich nevedela dojesť :D
kopa
niekde som čítala, že šampiňóny sú jediné huby, ktoré sa dajú konzumovať aj surové
rea1
ja k nim, keď sú hotové tak na 3/4, zvyknem pridať na jemné kolieska nakrájaný pór a nechať "dobehnúť".
garanco
Dnes som ich urobila podľa Teba, verziu so zeleným petržlenom, veľmi nám chutili, už budem robiť iba takto!
Ďakujem za recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia