Chrumkavé šampiňóny
Autor receptu: mooncika89
nemám rada dusené huby...podľa mňa si šampiňóny musia uchovať vlastnú chuť,
šťavnatosť a chrumkavosť....tak mi to nedalo a odvtedy skoro vždy, keď mám k
dispozícii šampiňóny, robím ich týmto spôsobom....čuduj sa svete, nikto ma nehreší za
to, prečo ich nedusím (šampiňónom to ani netreba) a všetci ich milujú :)...jednoduchý a
chutný recept. Prajem dobrú chuť :)
5 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Šampiňóny si nakrájame na trojuholníky. Na panvici speníme lyžicu masla a pridáme šampiňóny.
- Osolíme, okoreníme, pridáme vegetu (všetko podľa chuti). Necháme pustiť vlastnú šťavu, častejšie miešame.
- všetku tekutinu necháme pri stálom miešaní vypariť, potom pridáme zvyšok masla.
- miešame, až kým šampiňóny nechytia kôrku. HOTOVO!
- podávame s čímkoľvek :).....hodia sa ako samostatné s chlebom, zemiačkami či do zeleninových šalátov. Mne momentálne poslúžili ako malá príloha k pečenému kolienku (na kolienko recept zatiaľ nafotený nemám, v prípade potrieb ponúknem :) )