Chrumkavé šampiňóny

Autor receptu: mooncika89

nemám rada dusené huby...podľa mňa si šampiňóny musia uchovať vlastnú chuť, šťavnatosť a chrumkavosť....tak mi to nedalo a odvtedy skoro vždy, keď mám k dispozícii šampiňóny, robím ich týmto spôsobom....čuduj sa svete, nikto ma nehreší za to, prečo ich nedusím (šampiňónom to ani netreba) a všetci ich milujú :)...jednoduchý a chutný recept. Prajem dobrú chuť :)

5 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Šampiňóny si nakrájame na trojuholníky. Na panvici speníme lyžicu masla a pridáme šampiňóny.
  2. Osolíme, okoreníme, pridáme vegetu (všetko podľa chuti). Necháme pustiť vlastnú šťavu, častejšie miešame.
  3. všetku tekutinu necháme pri stálom miešaní vypariť, potom pridáme zvyšok masla.
  4. miešame, až kým šampiňóny nechytia kôrku. HOTOVO!
  5. podávame s čímkoľvek :).....hodia sa ako samostatné s chlebom, zemiačkami či do zeleninových šalátov. Mne momentálne poslúžili ako malá príloha k pečenému kolienku (na kolienko recept zatiaľ nafotený nemám, v prípade potrieb ponúknem :) )