Chrenová rožková omáčka fotorecept

janadelfi - fotkajanadelfi, 23. marca 2012
Chrenová rožková omáčka (fotorecept)
Foto: janadelfi

Túto záhorácku pochúťku ma naučila švagriná Janka z Gajár jedna zo siedmych súrodencov môjho manžela, lebo v rodine sa bez tejto pochúťky neobíde žiadna Zobraziť celý popisTúto záhorácku pochúťku ma naučila švagriná Janka z Gajár jedna zo siedmych súrodencov môjho manžela, lebo v rodine sa bez tejto pochúťky neobíde žiadna oslava ani svadba.

4-6
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

10 ks
10 ks
1 ks čerstvý
 podľa potreby
 podľa potreby
1,5 až 2 l




Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky ingrediencie.

    Chrenová rožková omáčka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rožky nakrájame na kúsky a zalejeme polovicou vývaru, tento môže byť aj horúci. Ja som práve varila slepačiu polievku, takže to bolo robené naraz.

    Chrenová rožková omáčka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Polievka z domácej sliepky.

    Chrenová rožková omáčka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pomaly rozvárame rožky, pridáme zvyšok polievky a pridáme tiež vajíčka, všetko miešam metličkou na šľahanie. Zvyšok polievky pridávam pomaly, aby nebola omáčka riedka. Ak sa stane, že nechce zhustnúť, môže sa pridať ďalší rohlík a vajíčko. Ale mne sa nestalo, že by nezhustlo.

    Chrenová rožková omáčka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Tyčovým mixérom to mixujem do jemnejšej konzistencie. Ochutíme podľa vlastnej chuti a nakoniec pridáme strúhaný chren a už nevaríme. Servírujeme s varenou sliepkou z polievky.

    Chrenová rožková omáčka (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

rea1
tento recept ma naucila kolegyna - samozrejme, zahoracka. je to vynikajúca omacka.
hahaias
Poznám to od švagrinej Záhoračky. Je to veľmi vynikajúce a zje sa aj mäso z polievky.
majka5551
Milujem chrenovú omajdu ukladám KK @kimlo - ten výraz plpa som v živote nepočula a to bývam v MA od narodenia :-D
jerica
@janadelfi to je tá pravá ktorú ľúbime, máme svatovcov v Kiripolci-Kostolište , keď sme u nich , tam nesmie chýbať na stole.Výborná chrenovica. To je tá pravá,zo slepačím vývarom zaliata!!
cistinka
Veru Kimlo má pravdu...starý záhoráci túto rožkovú volajú aj plpa. Majka ty si ešte moc mladá, ale ja som to počula keď som ju varila na svadbe práve v Gajaroch od jednej babky a strašne sme sa tomu smiali. Ale recept je výborne spracovaný - taký, aký má byť. Veru by som si dala...aj na takú dobrú svadbu by som šla. Nechystáte nejakú? :-)
hubata
Skúste vysloviťplpa keď máte v sebe samoroďák prekladaný slivovicu..... nooooo .... a je to jasné prečo mladí nepoznajú plpu.
janadelfi
Ďakujem Vám za komentáre. @jerica Kiripolec mám za humnom - čo je u nás orná pôda za domom. @cistinka žiadna svadba sa zatiaľ konať nebude, ale budem zabíjať kohúta, lebo máme troch a to je na 13 sliepok veľa, takže bude zase aj chrenovica......
honestka
tiez vyskusam, takto ju u nas nevarili, ale nedivim sa, ze ju mate pri kazdej oslave. Prave tieto typy receptov ma vzdy nadchnu! dakujem.
jerica
@janadelfi svatka je rodáčka z Gajar,a v Kiripolci bývajú kúsok od futbalového ihriska. Kučerovci.Vždy keď ideme k svatovcom,teším sa na tú chrenovicu,hlavne keď je dobre poliata z vrchu slepačej polievky. Zajtra varím tiež slepačiu ale chrenovica nebude , nie je chren. Prídu vnúčatá na brigádu tak budú rezníky, tie hrajú prím.
eskoda
jaj, Jani, dala by som si takú fajnovú svadobnú...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia