Foto: janadelfi
Túto záhorácku pochúťku ma naučila švagriná Janka z Gajár jedna zo siedmych súrodencov môjho manžela, lebo v rodine sa bez tejto pochúťky neobíde žiadna Zobraziť celý popisTúto záhorácku pochúťku ma naučila švagriná Janka z Gajár jedna zo siedmych súrodencov môjho manžela, lebo v rodine sa bez tejto pochúťky neobíde žiadna oslava ani svadba.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si všetky ingrediencie.
-
2
Rožky nakrájame na kúsky a zalejeme polovicou vývaru, tento môže byť aj horúci. Ja som práve varila slepačiu polievku, takže to bolo robené naraz.
-
3
Polievka z domácej sliepky.
-
4
Pomaly rozvárame rožky, pridáme zvyšok polievky a pridáme tiež vajíčka, všetko miešam metličkou na šľahanie. Zvyšok polievky pridávam pomaly, aby nebola omáčka riedka. Ak sa stane, že nechce zhustnúť, môže sa pridať ďalší rohlík a vajíčko. Ale mne sa nestalo, že by nezhustlo.
-
5
Tyčovým mixérom to mixujem do jemnejšej konzistencie. Ochutíme podľa vlastnej chuti a nakoniec pridáme strúhaný chren a už nevaríme. Servírujeme s varenou sliepkou z polievky.
Diskusia k receptu