Chrenová rožková omáčka (fotorecept)

Autor receptu: janadelfi

Túto záhorácku pochúťku ma naučila švagriná Janka z Gajár jedna zo siedmych súrodencov môjho manžela, lebo v rodine sa bez tejto pochúťky neobíde žiadna oslava ani svadba.

4-6
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si všetky ingrediencie.
  2. Rožky nakrájame na kúsky a zalejeme polovicou vývaru, tento môže byť aj horúci. Ja som práve varila slepačiu polievku, takže to bolo robené naraz.
  3. Polievka z domácej sliepky.
  4. Pomaly rozvárame rožky, pridáme zvyšok polievky a pridáme tiež vajíčka, všetko miešam metličkou na šľahanie. Zvyšok polievky pridávam pomaly, aby nebola omáčka riedka. Ak sa stane, že nechce zhustnúť, môže sa pridať ďalší rohlík a vajíčko. Ale mne sa nestalo, že by nezhustlo.
  5. Tyčovým mixérom to mixujem do jemnejšej konzistencie. Ochutíme podľa vlastnej chuti a nakoniec pridáme strúhaný chren a už nevaríme. Servírujeme s varenou sliepkou z polievky.