Chrenová rožková omáčka (fotorecept)
Autor receptu: janadelfi
Túto záhorácku pochúťku ma naučila švagriná Janka z Gajár jedna zo siedmych
súrodencov môjho manžela, lebo v rodine sa bez tejto pochúťky neobíde žiadna oslava ani
svadba.
4-6 porcie |
15 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si všetky ingrediencie.
- Rožky nakrájame na kúsky a zalejeme polovicou vývaru, tento môže byť aj horúci. Ja som práve varila slepačiu polievku, takže to bolo robené naraz.
- Polievka z domácej sliepky.
- Pomaly rozvárame rožky, pridáme zvyšok polievky a pridáme tiež vajíčka, všetko miešam metličkou na šľahanie. Zvyšok polievky pridávam pomaly, aby nebola omáčka riedka. Ak sa stane, že nechce zhustnúť, môže sa pridať ďalší rohlík a vajíčko. Ale mne sa nestalo, že by nezhustlo.
- Tyčovým mixérom to mixujem do jemnejšej konzistencie. Ochutíme podľa vlastnej chuti a nakoniec pridáme strúhaný chren a už nevaríme. Servírujeme s varenou sliepkou z polievky.