Foto: archaa
Niet nad cerstvý, vonavý, chrumkavý a este teplý domáci chlebík... Bez chleba a soli by sme si tazko vedeli svoj kazdodenný zivot predstavit... Ja si Zobraziť celý popisNiet nad cerstvý, vonavý, chrumkavý a este teplý domáci chlebík... Bez chleba a soli by sme si tazko vedeli svoj kazdodenný zivot predstavit... Ja si chlieb na svojom stole vázim a velmi rada ho peciem...samozrejme s LÀSKOU... Inak tomu nebolo ani tento víkend. Tento chlebík je nás najoblúbenejsí, najlepsí je cerstvý, samozrejme, ale vydrzí aj niekolko dní, ak sa nieco zvýsi :)
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Cesto som nechala vypracovat a vykysnút v pekárnicke. Hotové som vybrala na dosku vysypanú múkou a vytvarovala som okrúly bochnícek. Vrch som potrela vodou, este nechala podkysnút a vo vyhriatej rúre na 200 stupnov som ho piekla 45 minút.
- 2
Pred vlozením do rúry ho môzete najprv prikryt alobalom, aby vám vrch skoro neprihorel. Pred dopecením alobal odoberte.
- 3
Po vybratí z rúry chlebík necháme vychladnút.
- 4
Domov, co vonia chlebom, chlieb, co vonia domovom. Krásny víkend vsetkým!!!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Hanee: ak bol tvoj gumový, kamen úrazu môze byt aj inde..napr. múka,drozdie, rúra alebo aj samotný recept.
sracz: tvoj komentárik ma obzvlást potesil, pretoze bol vyjadrením aj mojich pocitov a lásky k domovu a chlebu.
Dakujem za pochvalu a milý kompliment :)
hanee: dakujem a bryndzovníky ti veru vrelo odporúcam, sú výborné!!!Potom daj vediet ako sa vydarili :)
medovnícek: dík! :)
mlsalka: veru teplý, chrumkavý s maslom a solou. mnaaaaaam ;)
enerrgizer: dakujem! :)
nonna: Aj tebe zeláaaaaaaaaaaam krásne leto!!!:)
cica2: vdaka za pochvalu a názov si tento chlebík ozaj zaslúzi :)
Mas ho velmi pekny a urcite je aj taky chutny ako vyzera .
Plech ani nevymazavam ani nepodsypujem :) pouzivam papier na pecenie :)
Nepridavas ani ocot, ani vareny zemiak? Celozrnna muka je razna?
Vyzera pekne, ako kupovany v obchode. :-)
marienka44: Nie, ani ocot, ani zemiak. :) Celozrnná, môze byt aj razná, grahamová, spaldová, podla chuti alebo si môzes upiect len biely a v tom prípade pec iba z bielej chlebovej múky.:)
A dakujem za pochvalu :)
jokin: tiez velká vdaka, s pecením chleba to síce nie je vzdy isté, ale verím ze sa zakazdým podarí,ked budem opät piect :)