Chlieb s vônou domova

archaa - fotkaarchaa, 7. júla 2012
Chlieb s vônou domova
Foto: archaa

Niet nad cerstvý, vonavý, chrumkavý a este teplý domáci chlebík... Bez chleba a soli by sme si tazko vedeli svoj kazdodenný zivot predstavit... Ja si chlieb na svojom stole vázim a velmi rada ho peciem...samozrejme s LÀSKOU... Inak tomu nebolo ani tento víkend. Tento chlebík je nás najoblúbenejsí, najlepsí je cerstvý, samozrejme, ale vydrzí aj niekolko dní, ak sa nieco zvýsi :)

14
porcií
90 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Suroviny

500 ml
1 CL
stipka
1/2 kocky
600 g
200 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto som nechala vypracovat a vykysnút v pekárnicke. Hotové som vybrala na dosku vysypanú múkou a vytvarovala som okrúly bochnícek. Vrch som potrela vodou, este nechala podkysnút a vo vyhriatej rúre na 200 stupnov som ho piekla 45 minút.

  2. 2

    Pred vlozením do rúry ho môzete najprv prikryt alobalom, aby vám vrch skoro neprihorel. Pred dopecením alobal odoberte.

  3. 3

    Po vybratí z rúry chlebík necháme vychladnút.

    Chlieb s vônou domova - obrázok 3
  4. 4

    Domov, co vonia chlebom, chlieb, co vonia domovom. Krásny víkend vsetkým!!!

    Chlieb s vônou domova - obrázok 4
Recept je zaradený do kategórií:
Slovenská kuchyňa, Domáca pekáreň

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
vyzera nadherne, s prikryvanim chleba nemam dobru skusenost, skusila som to len raz a bol uuuplne "gumovy", tvoj je ale uplne ukazkovy .o)
Nádhera, vôňa, chuť domova. Viem čo hovorím, teda píšem!!! Všade je chlieb o dvoch kôrkach, ale ten náš, s poéziou domova, je predsa len N Á Š_každodenný!!!!!!! Blahoželám Ti ku krásnej práci @Archaa - si naozaj rúče dievča!