Niet nad cerstvý, vonavý, chrumkavý a este teplý domáci chlebík... Bez chleba a soli by sme si tazko vedeli svoj kazdodenný zivot predstavit... Ja si chlieb na svojom stole vázim a velmi rada ho peciem...samozrejme s LÀSKOU... Inak tomu nebolo ani tento víkend. Tento chlebík je nás najoblúbenejsí, najlepsí je cerstvý, samozrejme, ale vydrzí aj niekolko dní, ak sa nieco zvýsi :)
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
500 ml |
|
1 CL |
|
stipka |
|
1/2 kocky |
|
600 g |
|
200 g |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Cesto som nechala vypracovat a vykysnút v pekárnicke. Hotové som vybrala na dosku vysypanú múkou a vytvarovala som okrúly bochnícek. Vrch som potrela vodou, este nechala podkysnút a vo vyhriatej rúre na 200 stupnov som ho piekla 45 minút.
- 2
Pred vlozením do rúry ho môzete najprv prikryt alobalom, aby vám vrch skoro neprihorel. Pred dopecením alobal odoberte.
- 3
Po vybratí z rúry chlebík necháme vychladnút.
- 4
Domov, co vonia chlebom, chlieb, co vonia domovom. Krásny víkend vsetkým!!!
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu