Chlieb s vônou domova
Autor receptu: archaa
Niet nad cerstvý, vonavý, chrumkavý a este teplý domáci chlebík... Bez chleba a soli by
sme si tazko vedeli svoj kazdodenný zivot predstavit...
Ja si chlieb na svojom stole vázim a velmi rada ho peciem...samozrejme s LÀSKOU...
Inak tomu nebolo ani tento víkend.
Tento chlebík je nás najoblúbenejsí, najlepsí je cerstvý, samozrejme, ale vydrzí aj
niekolko dní, ak sa nieco zvýsi :)
14 porcií |
90 minút príprava |
45 minút na 200 °C |
Postup
- Cesto som nechala vypracovat a vykysnút v pekárnicke. Hotové som vybrala na dosku vysypanú múkou a vytvarovala som okrúly bochnícek. Vrch som potrela vodou, este nechala podkysnút a vo vyhriatej rúre na 200 stupnov som ho piekla 45 minút.
- Pred vlozením do rúry ho môzete najprv prikryt alobalom, aby vám vrch skoro neprihorel. Pred dopecením alobal odoberte.
- Po vybratí z rúry chlebík necháme vychladnút.
- Domov, co vonia chlebom, chlieb, co vonia domovom.
Krásny víkend vsetkým!!!