Chlieb s vônou domova

Autor receptu: archaa

Niet nad cerstvý, vonavý, chrumkavý a este teplý domáci chlebík... Bez chleba a soli by sme si tazko vedeli svoj kazdodenný zivot predstavit... Ja si chlieb na svojom stole vázim a velmi rada ho peciem...samozrejme s LÀSKOU... Inak tomu nebolo ani tento víkend. Tento chlebík je nás najoblúbenejsí, najlepsí je cerstvý, samozrejme, ale vydrzí aj niekolko dní, ak sa nieco zvýsi :)

14
porcií
90 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Postup

  1. Cesto som nechala vypracovat a vykysnút v pekárnicke. Hotové som vybrala na dosku vysypanú múkou a vytvarovala som okrúly bochnícek. Vrch som potrela vodou, este nechala podkysnút a vo vyhriatej rúre na 200 stupnov som ho piekla 45 minút.
  2. Pred vlozením do rúry ho môzete najprv prikryt alobalom, aby vám vrch skoro neprihorel. Pred dopecením alobal odoberte.
  3. Po vybratí z rúry chlebík necháme vychladnút.
  4. Domov, co vonia chlebom, chlieb, co vonia domovom. Krásny víkend vsetkým!!!