Chlebová placka s čerstvým syrom (fotorecept)

Autor receptu: marianne

Originál receptu je ITALIAN FLATBREAD WITH CHEESE. Ale aby náhodou 3.svetová nevypukla,kôli názvu,poslovenčím....Je to taký predskokan k ďalším receptom z mojej oblúbenej vegeteriánskej kuchárky.Plní sa rôznými tapanádami,sosikmi a plnkami:na sladko,či slano,či mäsom.V tomto prípade čerstvým krémovým syrom.S cestom sa dobre pracuje a upečené chleby môžeme smelo mraziť,ak nespotrebujeme všetky.

9
porcií

Suroviny

Postup

  1. Na 15 minut namočíme kvasnice v teplej vode spolu so soľou,kým sa nerozpustia a trošku nezabublajú.Preosejeme múku do misky.Vlejeme kvások.Postupne zapracujeme aj zmäknuté maslo.V recepte bol pôvodne rastlinný tuk,ja som dala maslo.Vypracujeme cesto,aby bolo jemné a elastické.Pridáme ešte oliv.olej.Pol hodinky necháme oddýchnuť.
  2. Rozdelíme cesto na deväť kúskov.Vyváľkame každý kúsok do okrúhleho tvaru asi na 15-18 cm v priemere.
  3. Pečieme ich na sucho,kým sa nevytvoria malé pľuzgieriky na nich.
  4. Natrieme ich syrom.Použila som mascarpone.Kto nemá možnosť kúpiť talianský syr,náš syr Lučina alebo čerstvý kozí syr by ho mohli nahradiť.Posypene čerstvými bylinkami.Prehneme na polovicu.Mali by byť teplé.