Chia sušienky fotorecept

helca103 - fotkahelca103, 18. februára 2013
Chia sušienky (fotorecept)
Foto: helca103

Z chia semienok sa dá upiecť aj sladká a zdravá pochúťka......Priaznivé účinky semienok Chia : dodávajú energiu na celý deň, stabilizujú hladinu cukru v krvi, zvyšujú psychickú koncentráciu, podporujú detoxikáciu organizmu, pomáhajú pri chudnutí bez pocitu hladu, sú 100% bezlepkové - neobsahujú glutén !!! Návod na použitie: Odporúčaná maximálna denná dávka je 25 g = 2 čajové lyžičky Chia semienka sa vhodia do pohára s vodou a nechajú sa 10 - 15 minúť stáť, aby naboptnali. Vzniknut

10 minút
príprava
20 minút
na 150 °C

Suroviny

2 PL
70 g
70 g alebo ovsené vločky
120 ml
2 PL
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv si namočím chia do polovici vody, v druhej polovici namočím goji to som zabudla odfotiť. Je to rýchlo hotové takže si zapnem aj rúru.

    Chia sušienky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravím si suroviny a posekám ovsené vločky.

    Chia sušienky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Chia naboptnala a nasala do seba všetku vodu.Ako vidíte je to jedna ucelená masa.

    Chia sušienky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do misky som dala múku, vločky, chia, škoricu,goji a poriadne prepracovala.

    Chia sušienky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Urobila som si cesto ktoré som rozvaľkala a vykrojila srdiečka. Každý si vykrajuje čo má rád,alebo len pokrája na štvorce,či iné tvary.

    Chia sušienky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Srdiečka som poukladala na plech vystlaný papierom. Táto dávka je tak na jeden plech.

    Chia sušienky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Dala som piecť /sušiť/do vyhriatej rúry 20 minút na 150 stupňov

    Chia sušienky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Sušienky sú vhodné aj pre deti na desiatu. Výživné a chutné.

    Chia sušienky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Porovnanie ĽAN / CHIA...........Matka príroda ochraňuje omega 3 mastné kyseliny v ľane pred znehodnotením tvrdým obalom= semienkom. Ak chceme využiť benefity ľanu, musíme semienko uvariť, alebo podrviť, alebo naklíčiť, alebo inak otvoriť, aby bolo prospešné pre náš tráviaci systém. Ak sa pri príprave nedostaneme do semienka, tak ľan prejde našim tráviacim systémom bez nejakého úžitku. .........V prípade chia semienok sú omega 3 mastné kyseliny chránené prírodnými antioxidantmi obsiahnutými v semienkach. Môžeme zjesť celé semienko a získame všetky benefity omega 3 mastných kyselín, ako aj ostatné zložky tejto veľmi špeciálnej potraviny. Používanie pomletých semienok : Ľan – treba skonzumovať hneď po zomletí, inak stráca na hodnote. Chia semienka sa nemusia skonzumovať hneď po zomletí, nestrácajú na hodnote.

Diskusia k receptu

13 komentárov k receptu
Goji poznám, aj kupujem. Ale priznám sa, že Chia semienka - to počujem prvýkrát. Ale recept je veľmi zaujímavý a určite stojí za vyskúšanie, takže ukladám.
@ancicka ďakujem.
@siskam Chia semienka sú taký malý zázrak. Prvý krát som rozmýšľala či niečo také použijem. Ale v tom čase som mala dosť vážne zdravotné problémy a už som nechcela brať ďalšie a ďalšie lieky tak som pátrala po niečom inom a jedna pani doktorka mi poradila CHIA semienka. Nájdeš aj na internete veľa informácií.  biocare.sk/eshop/produkt/chia-semienka...

 www.chia.sk/semienka-chia...

Pridaj komentár k receptu: