Cherry rajčinky zavárané

marianna76 - fotkamarianna76, 3. októbra 2011

Keď máme takéto malé rajčinky, akosi ich nestíhame jesť. Žlté sadím kôli mladšiemu synovi.

Suroviny





Postup

  1. 1

    Rajčinky umyjeme, očistíme, dáme do pohárkov. Zalejem nálevom, ktorý mi ostal z uhorkového zaváraného šalátu, alebo uhorkovým. len dám trošku viac cukru, poprípade menej octu. Zaváram na 80 stupnov, aby sa moc nepopraskali , takých 15 minút, aj menej, poobraciam, prikryjem utiekou aj dekou, aby dlhšie boli v teple. Myslím, že v zime sa nám zídu.

Diskusia k receptu

dorisa
Moje paradajky všetky dostali pleseň, tak sme ich vytrhali skor, ako dozreli. Si šikovná.
kata50
O takých paradajkách zo záhradky už môžem iba snívať...Pleseň mi skazila celú tohoročnú úrodu. A 10x striekať nemienim :-((
marianna76
danculka používame ich tak ako bežne v lete keď sú...
kata50 aj my sme mali pleseň, ale šťastie, že nie na všetkých,tiež nestriekame
majka5551 aj červené som trochu zavárala, len tie moje majú slabšiu šupku ako tie žlté...
marianne69
hadam sa mi podari taketo rajcinky raz zavarit z vlastnej urody,preto ukladam:-)
hubata
Ja som rajčiny dávala do pohárov bledočervené a oni dozreli v tom pohári - tak som sa vyhla popraskaniu. Tie žlté samozrejme vtedy neboli, ale zrejme preto že sú tvrdšie, tak sa viac hodia na zaváranie. V zime sa im potešíte.
katarina1959
Ukladám recept, výborný nápad. Skúsim bledočervené. Zelené by sa asi nemali, je tak ?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia