Cheesecake s bielou čokoládou a drobným ovocím

dorenika - fotkadorenika, 21. januára 2013
Cheesecake s bielou čokoládou a drobným ovocím
Foto: dorenika

Na tento koláč som sa dlho chystala a časť som si vymyslela sama tak som pozerala celý čas na polevu že ako dopadne a Zobraziť celý popisNa tento koláč som sa dlho chystala a časť som si vymyslela sama tak som pozerala celý čas na polevu že ako dopadne a musím povedať že sa celkom vydarila.Dôležité aleje že pred podávaním treba mať cheesecake úplne vychladený.

8
porcií
35 minút
príprava
80 minút
na 170 °C

Suroviny

Na cesto:
230 g
150 g
70 g
Na plnku:
750 g
150 g
3 ks
2 ks
200 g
3 PL
Na polevu:
250 g
100 g
40 g
1 hrnček




Postup

  1. 1

    Maslové keksíky (Club)rozdrvíme na prášok a v mise zmiešame s rozpustenou čokoládou a maslom.Potom rovnomerne vtlačíme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie.Dáme na hodinu do chladničky.

    Cheesecake s bielou čokoládou a drobným ovocím - obrázok 1
  2. 2

    Zmiešame Philadelphiu s kyslou smotanou vajcami,žltkami,cukrom a esenciou a dobre premiešame aby vznikla hladká hmota.Tú nalejeme na cesto a dáme piecť na 170 stupňov na 70minút.

    Cheesecake s bielou čokoládou a drobným ovocím - obrázok 2
  3. 3

    Ak chcete môžete to nechať takto a len polievať omáčkou z ovocia alebo si môžete pripraviť polevu ako ja. Do hrnca s troškou vody pridáme cukor a mrazené ovocie (alebo čerstvé ak máte) a povarme,zredukujeme asi na polovicu a hustú časť odtelíme lyžičkou od riedkej obe ale uschováme.Do teplej ale nie vriacej smotany pridáme bielu čokoládu aby sa rozpustila a potom pridáme hustú časť ovocnej omáčky pomiašame a pridáme na koláč dáme zapiecť na 170 stupňov na 20min.Podávame poliate omáčkou z ovocia.

    Cheesecake s bielou čokoládou a drobným ovocím - obrázok 3

Diskusia k receptu

marienka44
@Dorenika , ukazkovy zakusok, aj foto ako od profesionala. Philadelphia syr tu nedostat kupit. Cim by sa dal nahradit?
dorenika
@marienka44 ja som inspiraciu brala tu z varechy (arasidovy kolac s horkou cokoladou) a myslim ze pani bola zo slovenska a bola tam philly.ale inak asi hocijakym inym cream cheesom bez prichute
evanaaa
Krémový, so všetkým dobrým musí byť aj dobrý. Ináč, syr Pholadelphia dostať v Bille a v Kauflande bežne, iste aj v Tescu, tam som nepozerala, alebo v Jednota Coop. Len sa mi zdá drahý, takže to množstvo by vyšlo a na 10 eur. Potom, ak by sa dalo, radšej mascarpone, v Lídli lacnejšie. Len či by to bolo ono.
dorenika
@evanaa fuu to je priserne drahe ja som toto mnoztvo kupila za 3 libry v zlave preto som sa rozhodla ze urobim :)
stanci11
@Dorenika , ja by som mala dotaz, pečie sa to celé 70 min, alebo 70 min a potom ďalších 20 s tým ovocným povrchom? :)