Cheesecake s bielou čokoládou a drobným ovocím
Foto: dorenika
Na tento koláč som sa dlho chystala a časť som si vymyslela sama tak som pozerala celý čas na polevu že ako dopadne a Zobraziť celý popisNa tento koláč som sa dlho chystala a časť som si vymyslela sama tak som pozerala celý čas na polevu že ako dopadne a musím povedať že sa celkom vydarila.Dôležité aleje že pred podávaním treba mať cheesecake úplne vychladený.
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
Na cesto: | |
230 g |
|
150 g |
|
70 g |
|
Na plnku: | |
750 g |
|
150 g |
|
3 ks |
|
2 ks |
|
200 g |
|
3 PL |
|
Na polevu: | |
250 g |
|
100 g |
|
40 g |
|
1 hrnček |
|
Postup
-
1
Maslové keksíky (Club)rozdrvíme na prášok a v mise zmiešame s rozpustenou čokoládou a maslom.Potom rovnomerne vtlačíme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie.Dáme na hodinu do chladničky.
-
2
Zmiešame Philadelphiu s kyslou smotanou vajcami,žltkami,cukrom a esenciou a dobre premiešame aby vznikla hladká hmota.Tú nalejeme na cesto a dáme piecť na 170 stupňov na 70minút.
-
3
Ak chcete môžete to nechať takto a len polievať omáčkou z ovocia alebo si môžete pripraviť polevu ako ja. Do hrnca s troškou vody pridáme cukor a mrazené ovocie (alebo čerstvé ak máte) a povarme,zredukujeme asi na polovicu a hustú časť odtelíme lyžičkou od riedkej obe ale uschováme.Do teplej ale nie vriacej smotany pridáme bielu čokoládu aby sa rozpustila a potom pridáme hustú časť ovocnej omáčky pomiašame a pridáme na koláč dáme zapiecť na 170 stupňov na 20min.Podávame poliate omáčkou z ovocia.
Diskusia k receptu