Cheesecake s bielou čokoládou a drobným ovocím

Autor receptu: dorenika

Na tento koláč som sa dlho chystala a časť som si vymyslela sama tak som pozerala celý čas na polevu že ako dopadne a musím povedať že sa celkom vydarila.Dôležité aleje že pred podávaním treba mať cheesecake úplne vychladený.

8
porcií
35 minút
príprava
80 minút
na 170 °C

Postup

  1. Maslové keksíky (Club)rozdrvíme na prášok a v mise zmiešame s rozpustenou čokoládou a maslom.Potom rovnomerne vtlačíme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie.Dáme na hodinu do chladničky.
  2. Zmiešame Philadelphiu s kyslou smotanou vajcami,žltkami,cukrom a esenciou a dobre premiešame aby vznikla hladká hmota.Tú nalejeme na cesto a dáme piecť na 170 stupňov na 70minút.
  3. Ak chcete môžete to nechať takto a len polievať omáčkou z ovocia alebo si môžete pripraviť polevu ako ja. Do hrnca s troškou vody pridáme cukor a mrazené ovocie (alebo čerstvé ak máte) a povarme,zredukujeme asi na polovicu a hustú časť odtelíme lyžičkou od riedkej obe ale uschováme.Do teplej ale nie vriacej smotany pridáme bielu čokoládu aby sa rozpustila a potom pridáme hustú časť ovocnej omáčky pomiašame a pridáme na koláč dáme zapiecť na 170 stupňov na 20min.Podávame poliate omáčkou z ovocia.