Cheesecake parfait
Autor receptu: jenni
Ďalší recept na raňajky so sebou, ktorý si zamilujete! Verím tomu. Cheesecake vrstva
chutí skutočne ako cheesecake. Už teraz sa neviem dočkať, kedy pripravím raw
cheesecake z kešu orechov so sviežim ovocím. Nakoľko toto cheesecake parfait bolo
skvelé, verím, že taký raw cheesecake bude rovnako, ak nie ešte lepší. Pre
začiatok táto pochúťka a cheesecake zas inokedy. :)
www.dontbefakebakesomecake.sk
Postup
- Kešu si namočíme do vody minimálne na dve hodiny alebo cez noc. Po namáčaní zlejeme vodu, kešu môžeme premyť, dáme do mixéra a zmixujeme na jemnejšiu hmotu.
- Ku kešu pridáme mlieko, javorový sirup alebo iné sladidlo, ktoré máte doma alebo máte radi. Pridáme vyškrabané vnútro z vanilkového struku, štipku soli. Všetko spolu vymixujeme na jemnú, krémovú hmotu, v prípade potreby, aby bola hmota krémovejšia, pridáme jednu alebo dve lyžice mlieka.
- Granolu môžete pripraviť podľa receptu ktorý máte radi, prípadne podľa toho, ktorý som sem uź tuším raz pridávala ako granolu s kešu orechmi, v tomto prípade odporúčam polovičnú dávku, prípadne len ¼ dávku z pôvodného receptu, pokiaľ nechcete veľké množstvo granoly navyše okrem tej, ktorú použijete na prípravu parfait. Ak pripravíte celú dávku, môžete si pripravovať parfait aj s jogurtom na ďalšie dni alebo konzumovať s mliekom atď. Granolu si môžete namiešať aj podľa vašej chuti, ja som túto zvolila preto, lebo je z kešu rovnako ako cheesecake vrstva.
- Nakoniec už len vrstvíme tieto tri časti, ovocie, cheesecake vrstva, granola, vrstvite podľa vašej chuti a fantázie. Parfait nechajte zachladiť v chladničke.
- * namiesto čučoriedok môžete použiť mrazené letné ovocie, jahody, maliny černice a pod.
* pre lepšiu konzumáciu odporúčam ľahší sklenený pohár s väčším otvorom, prípadne nízku a širokú plastovú misku, jej výhodou je aj ľahkosť oproti sklenenému poháru, ktorý sme použili len pre fotku, vy vrstvite do nádoby, z ktorej sa vám bude predovšetkým dobre jesť. Tak nech vám chutí!