Cheesecake (Čízkejk)

barus87 - bez fotkybarus87, 5. mája 2010

Tento recept som objavila v jednej roztomilej knižke (Sladko v ústach - odporúčam prečítať), ktorá je prešpikovaná okrem iného aj receptami. Netrvalo dlho a koláč Zobraziť celý popisTento recept som objavila v jednej roztomilej knižke (Sladko v ústach - odporúčam prečítať), ktorá je prešpikovaná okrem iného aj receptami. Netrvalo dlho a koláč bol upečený. Tá chuť bola taká skvelá, že mi nedá nepodeliť sa oň s vami, milovníkmi dobrôt všetkého veku...

8
porcií
15 minút
príprava
45 - 63 minút
na 175 - 180 °C

Suroviny

1 balenie
1/2 aj viac
250 g
250 g
500 ml
2 ks
1 balíček
1/2 hrnčeka
2 PL




Postup

  1. 1

    Rozpučené keksy a roztopené maslo zmiešame, utľapkáme do okrúhlej formy a pečieme 3 minúty v rozohriatej rúre (takých 180 stupňov).Odporúčam to vložiť buď do tortovej alebo do silikónovej formy. Za ten krátky čas vám celý byt/dom krásne prevonia sladkastou čokoládovou vôňou.

  2. 2

    Pripravíme si čízkrém,-zmiešame tvaroh a Lučinu. Do čízkrému pridáme maslo a cukor a všetko to poriadne prešľaháme, aby sa suroviny spolu premixovali.

  3. 3

    Pridáme vajcia a smotanu a opäť poriadne premiešame.

  4. 4

    Nalejeme na vychladnuté cesto a pečieme na 175 stupňoch 45 minút až hodinu.

  5. 5

    Upozorňujem, že po upečení ten koláč nevyzerá veľmi vábne. Dokonca som mala pocit, že to celé vyhodím do koša. Nechala som to cez noc v chladničke stuhnúť a ráno ma čakalo príjemné prekvapenie. Koláč bol pekne stuhnutý a tá chuť...... Vyskúšajte, neoľutujete....

Diskusia k receptu

oblizprst
Vyskúšam... a teším sa na výsledok. Tvarohové zákusky a koláčiky môžem podľa akéhokoľvek receptu.
evanaaa
Tá kyslá smotana sa dáva pri miešaní do krému?Ešte pred pečením?
barus87
@evanaaa - Fíha, zdá sa, že som tú smotanu vynechala, ďakujem za upozornenie. Odpoveď znie áno. Všetko sa to zmieša a naleje na cesto. Po upečení to potom je také všelijaké a nie celkom tuhé, ale chladnička tomu koláču veľmi prospeje.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia