Cheesecake (Čízkejk)

Autor receptu: barus87

Tento recept som objavila v jednej roztomilej knižke (Sladko v ústach - odporúčam prečítať), ktorá je prešpikovaná okrem iného aj receptami. Netrvalo dlho a koláč bol upečený. Tá chuť bola taká skvelá, že mi nedá nepodeliť sa oň s vami, milovníkmi dobrôt všetkého veku...

8
porcií
15 minút
príprava
45 - 63 minút
na 175 - 180 °C

Postup

  1. Rozpučené keksy a roztopené maslo zmiešame, utľapkáme do okrúhlej formy a pečieme 3 minúty v rozohriatej rúre (takých 180 stupňov).Odporúčam to vložiť buď do tortovej alebo do silikónovej formy. Za ten krátky čas vám celý byt/dom krásne prevonia sladkastou čokoládovou vôňou.
  2. Pripravíme si čízkrém,-zmiešame tvaroh a Lučinu. Do čízkrému pridáme maslo a cukor a všetko to poriadne prešľaháme, aby sa suroviny spolu premixovali.
  3. Pridáme vajcia a smotanu a opäť poriadne premiešame.
  4. Nalejeme na vychladnuté cesto a pečieme na 175 stupňoch 45 minút až hodinu.
  5. Upozorňujem, že po upečení ten koláč nevyzerá veľmi vábne. Dokonca som mala pocit, že to celé vyhodím do koša. Nechala som to cez noc v chladničke stuhnúť a ráno ma čakalo príjemné prekvapenie. Koláč bol pekne stuhnutý a tá chuť...... Vyskúšajte, neoľutujete....