Cheesecake (Čízkejk)
Autor receptu: barus87
Tento recept som objavila v jednej roztomilej knižke (Sladko v ústach - odporúčam prečítať), ktorá je prešpikovaná okrem iného aj receptami.
Netrvalo dlho a koláč bol upečený. Tá chuť bola taká skvelá, že mi nedá nepodeliť sa oň s vami, milovníkmi dobrôt všetkého veku...
8 porcií |
15 minút príprava |
45 - 63 minút na 175 - 180 °C |
Postup
- Rozpučené keksy a roztopené maslo zmiešame, utľapkáme do okrúhlej formy a pečieme 3 minúty v rozohriatej rúre (takých 180 stupňov).Odporúčam to vložiť buď do tortovej alebo do silikónovej formy. Za ten krátky čas vám celý byt/dom krásne prevonia sladkastou čokoládovou vôňou.
- Pripravíme si čízkrém,-zmiešame tvaroh a Lučinu.
Do čízkrému pridáme maslo a cukor a všetko to poriadne prešľaháme, aby sa suroviny spolu premixovali.
- Pridáme vajcia a smotanu a opäť poriadne premiešame.
- Nalejeme na vychladnuté cesto a pečieme na 175 stupňoch 45 minút až hodinu.
- Upozorňujem, že po upečení ten koláč nevyzerá veľmi vábne. Dokonca som mala pocit, že to celé vyhodím do koša. Nechala som to cez noc v chladničke stuhnúť a ráno ma čakalo príjemné prekvapenie. Koláč bol pekne stuhnutý a tá chuť...... Vyskúšajte, neoľutujete....