Postup
-
1
Kuracie prsia si nakrájame na kocočky do misky. Nasypeme tam čierne korenie, soľ, kari korenie, gyros, grilovacie korenie a rukou premiešame tak aby sa korenie dostalo všade. Odložíme do chladničky.
- 2
Šunku (najlepšie kúpiť nakrájanú na hrubšie plátky) nakrájame na malé kocky. Do hrnca nalejeme olej a nakrájanú šunku pražíme 2-4 min. Potom pridáme mäso a podusíme až pokiaľ nebude mäso hotové.
- 3
Keď máme mäso hotové vyberieme ho a do hrnca nalejeme kyslú smotanu. Pomaly vkladáme tavený syr a nastrúhaný syr a miešame. Počkáme pokiaľ sa syr úplne neroztopí, dochutíme ho soľou (ale len málo, syr je sám o sebe dosť slaný), čiernym korením a cesnakovým korením.
- 4
Podľa hustoty pridávame mlieko, tak aby sme vytvorili jemnú omáčku. Na konci pridávame kúsky kuracieho mäsa so šunkou a uvarené cestoviny.
- 5
Dobrú chuť. :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu