Cestoviny s mletým mäsom

johaninka - fotkajohaninka, 22. mája 2012

Tento recept robím strašne rada, lebo je chutný a hlavne rýchly. Prajem dobrý chuť všetkým kto sa naň odhodlá...

Suroviny

 balík
1  ks
2  lyžice
1  malá
400 g
1  lyžica
 na posypanie




Postup

  1. 1

    Cibuľku opražíme na oleji, a pridáme mleté mäso. Trošku opražíme a pridáme vodu, tak aby sa mäso varilo, počas varenie sa voda pomaly bude vyparovať tak treba sledovať. Tesne pred dovarením pridáme soľ a vegetu

  2. 2

    Keď je mäso cca po pol hodinke mäkké, treba vyskúšať pridáme paradajkový pretlak rozhabarkovaný vo vode s kopcovitou lyžičkou múky na zahustenie, necháme prevrieť. Ja pridávam trochu cukru aby to nebolo také kyslé.

  3. 3

    Počas prípravy omáčky si uvaríme špagety v slanej vode a varené pokvapkáme olivovým olejom a premiešame. Podávame špagety , s omáčkou a postrúhaným syrom. Prajem dobrú chuť.

Diskusia k receptu

orchidea
Presne takto idem robiť zajtrá na obed, pridám aj cesnak, mňam....už sa teším...
tiziana
ja túto omáčku pripravujem bez múky a ešte pridávam sušenú bazalku a kukuricu a je hotová za 10 minút...
johaninka
No múku dávam len na zahustenie, bez nej sa mi to zdá trochu riedke ale zaleží na každom podľa chuti. Celkom som zabudla aj na čerstvú bazalku trošku ju nasekám a dám navrch.
johaninka
A čo sa týka tých 10 minút to sa mi zdá malo ale je pravda že mleté mäso sa rýchlo varí, ja keďže mám malých drobcov chcem aby mäso bolo čo najmäkšie. ale samozrejme každý si zladí varenie podľa svojich predstáv.
slavicek
robim tento recept,mame ho radi,ale davam aj cesnak,cilli papricku a oregano,podlejem vinom,da tomu inu chuta ta muka je tam celkom zbytocna
dandy
Nedávala by som na špagety olej, lebo potom sa horšie spojí s mletým mäsom - tam už olej je + mastný syr, stačí.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia