Cestoviny s krevetami - prawns (fotorecept)

Autor receptu: honestka

Toto je velmi jednoducha priprava kvalitneho a rycheho jedla. Recept nie je nicim zlozity a namiesto kreviet mozete pouzit trebars kalámare alebo akekolvek druhy mäkkýšov.

1
porcia
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cestoviny nerozvarime - 'al-dente' su najlepsie. Na panvicu dame velke tigrie krevety cele bez ocistenia (lebo tieto nepotrebuju vybrat crievko) podlejeme lyzicou vody a nechame ich opiect do ruzova 3 minuty, (cestoviny tak dostanu viacej 'morskej' chuti)- prelozime na tanier a ocistime ich zo supiek.
  2. Dalej do panvice dame olej, cesnak, zazvor, koreniny a krevety a opecieme dalsie 2-3 minuty tak, aby cesnak bol troska pripeceny.
  3. V celku 5 minut by malo stacit na to, aby sme z variecej sa vody vybrali rezance priamo do panvice a nechali vsetko prejst varom, pridame bazalku (ja som pouzila moju nalozenu v oleji, lebo som nemala cerstvu).
  4. Jedlo je pripravene na servirovanie, v tanieri dobre posyeme horucu cestovinu syrmi (tu mozete pouzit vase oblubene) a ak mate chut na paohar vina, upne v pohode si pochutite na tejto jednoduchej cestovine. Cheers!