Cestovinový šalát s mozzarellou, čučoriedkami a ríbezľami

Jakub Reimitz
šéfkuchár reštaurácie Malecón v Bratislave, 1. júla 2011
Cestovinový šalát s mozzarellou, čučoriedkami a ríbezľami
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
160 g
50 g
50 g
2 vetvičky
16 strukov




Postup

  1. 1

    Cestoviny uvaríme v osolenej vode, vyberieme na tanier, preolejujeme a necháme vychladnúť. Osolíme, okoreníme, pridáme mätu nakrájanú na rezančeky a blanšírovaný a na menšie kúsky nakrájaný hrášok.

  2. 2

    Cestovinový šalát dáme na tanier a pridáme na menšie kúsky nakrájanú mozzarellu. Ozdobíme lesným ovocím a vetvičkou mäty.

  3. 3

    Náš tip: Čučoriedky sú bohaté na karotén, ktorý chráni telo pred voľnými radikálmi. Sú veľmi vhodným ovocím aj pre diabetikov, lebo mierne znižujú hladinu cukru v krvi.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia