Cestovinový šalát s fazuľkou a lečom

tia6 - bez fotkytia6, 27. apríla 2014

najobľúbenejší šalát mojej rodinky, ktorý som prekombinovala tak, že nevydrží ani deň a musím ho robiť každú chvíľku :D

Suroviny

0,5 bal. podľa chuti
0,5 kg
20 dkg
6 ks
4 ks uvarené
1 konzerva alebo červená
1 ks malé
1 téglik
4 PL
4 PL (podľa chuti)
2 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    cestoviny uvaríme v solenej vode, scedíme a necháme vychladnúť. medzitým dáme variť vajíčka. diétnu salámu nakrájame na jemno. kyslé uhorky a tvrdý syr nastrúhame na hrubom strúhadle. všetko zmiešame spolu s uvarenými a pretlačenými uvarenými vajíčkami ( pretláčam na pretláčatku na zemiaky ). scedíme lečo a šťavu z neho odložíme do menšieho hrnca. ja mám domáce lečo spravené už s fazuľkami a pre tých, ktorí nemajú som uviedla množstvo leča a fazule ak sa kupujú zvlášť. toto všetko spolu s cestovinami premiešame.

  2. 2

    k šťave, ktorú máme odloženú z leča ( neuvádzala som olej lebo v leče už je ) pridáme kečup, horčicu, sójovú a wolcesterskú omáčku a dáme zovrieť. miešame kým sa všetko nezmieša a vypneme hneď keď sa objavia prvé bublinky. dáme vychladnúť. stačí kým to bude letné aby sa nám syr neroztopil v šaláte.

  3. 3

    nakoniec zálievku vmiešame do šalátu a pridáme kyslú smotanu.poriadne premiešame a dáme do chladu. ja to robím s cestovinami ale aj bez. podľa chuti dosolíme a okoreníme. množstvá surovín som uvádzala kvôli tomu, že sa to tu vyžaduje, inak to robím viac menej od oka. ale naozaj odporúčam. žiadna oslava, či sviatok sa bez tohto šalátu u nás a aj už u známych už nerobí :)

Diskusia k receptu

tia6
možno prekombinovala,ale naozaj je to chutné a nie ani náročné ako sa zdá




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia