Cesto na bezlepkovú pizzu

Autor receptu: nika8

Tento recept mám z knihy Varíme zdravě bez lepku. Odkedy som ho vyskúšala, už nerobím žiadne iné. Odporúčam vyskúšať, cesto je výborné.

30 minút
príprava
30 minút
na 220 °C

Postup

  1. Suroviny sú na 1 okrúhlu pizzu.
  2. Do múky dáme cukor, soľ a olej. Droždie si rozpustíme vo vlažnej vode a pridáme k múke. Môžme použiť aj sušené droždie - 1/2 balíčka. Miesime. Vymiesené cesto rozvaľkáme a dáme na plech na pečenie. Ja používam plech na pizzu, nemusím dávať papier na pečenie, ani plech ničím potierať. Ak pečieme na obyčajnom plechu, použijeme papier na pečenie.
  3. Cesto necháme vykysnúť v rúre pri 40 °C asi 20 minút. Do rúry môžme dať počas kysnutia nad cesto vlhkú utierku.
  4. Vykysnuté cesto si už pripravíme podľa chute. Ja som cesto potrela olejom, ostrým kečupom. Následne som dala rozdrvené paradajky, korenie mediteran, šunku, klobásku a olivy.
  5. Pečieme pri 220 °C cca 20-30 minút. Upečenú pizzu som ešte posypala rukolou a hoblinami syra (nemusí byť) a okraje potrela cesnakom. Prajem dobrú chuť :)