Cesto na bezlepkovú pizzu
Autor receptu: nika8
Tento recept mám z knihy Varíme zdravě bez lepku. Odkedy som ho vyskúšala, už nerobím
žiadne iné. Odporúčam vyskúšať, cesto je výborné.
30 minút príprava |
30 minút na 220 °C |
Postup
- Suroviny sú na 1 okrúhlu pizzu.
- Do múky dáme cukor, soľ a olej. Droždie si rozpustíme vo vlažnej vode a pridáme k múke. Môžme použiť aj sušené droždie - 1/2 balíčka. Miesime. Vymiesené cesto rozvaľkáme a dáme na plech na pečenie. Ja používam plech na pizzu, nemusím dávať papier na pečenie, ani plech ničím potierať. Ak pečieme na obyčajnom plechu, použijeme papier na pečenie.
- Cesto necháme vykysnúť v rúre pri 40 °C asi 20 minút. Do rúry môžme dať počas kysnutia nad cesto vlhkú utierku.
- Vykysnuté cesto si už pripravíme podľa chute. Ja som cesto potrela olejom, ostrým kečupom. Následne som dala rozdrvené paradajky, korenie mediteran, šunku, klobásku a olivy.
- Pečieme pri 220 °C cca 20-30 minút. Upečenú pizzu som ešte posypala rukolou a hoblinami syra (nemusí byť) a okraje potrela cesnakom. Prajem dobrú chuť :)