Cesnakovo-mätové kura (fotorecept)

Autor receptu: cesminaz

Vynikajúca kombinácia, ktorú si rýchlo obľúbite :-)

Suroviny

Postup

  1. Ja tu mam 1 cele kura,ale mozte pouzit stehna, kridla atd. podla vlastnej volby. Dalej si pripravime 8 - 9 väcsich strucikov cesnaku a čerstvu mätu. Ja uz mam v zahradke taketo mlade vyrastky mäty :-) Potrebujeme cca 6 - 7 ks. Sušena mäta nie je dobra nato.., cerstva da trocha inu aromu :-)
  2. Kura som si umyla a rozporcovala. Chrbtovu čast som odlozila na polievku. Priprava je velmi jednoducha.. V panvici som si rozpalila olej. Po jednom ako som mäso solila, tak som davala na rozpaleny olej. Mäso z oboch stran na velkom plameni narychlo opecieme,l en aby chytilo trosku farby. Musite mat velky plamen, lebo ked to budete piect na mensom, tak vam mäso zacne pustat štavu. Ale takto na velkom sa len rychlo kde-tu opečie :-) Ked sa nam mäso opieklo, pridame na kruzky pokrajany cesnak a mätu. Cele to podlejeme trochou vody a dusime zakryte do mäkka. Ked je mäso mäkke, este trocha ho z oboch stran opečieme :-)
  3. Cesnak a mäta je vyborna kombinacia. Takto isto zvyknem pripravit aj morčacie kridla či stehna. Podavame podla chuti s ryžou, zemiakmi alebo s chlebom. Dobru chuť.