Cesnakové pečivo ako príloha (fotorecept)

Autor receptu: elixir

Mám veľmi rada cesnak a rada ho aspoň trošku cítim v každom jedle, kde pasuje. Dnes som s ním zapiekla tieto žemličky, ktoré šli ako chrumkavá príloha ku krémovej polievke. Nie je to žiadny ohromujúci recept, skôr trošku na inšpiráciu.

2-3
porcie
5 minút
príprava
8 minút
na 200 °C

Postup

  1. Nachystáme suroviny - strúčiky cesnaku očistíme.
  2. Žemle rozkrájame na plátky, a dáme piecť v predohriatej rúre na 200°C na 3 minúty. Medzitým prichystáme cesnakovú zmes - do misky pretlačíme cesnak, pridáme petržlenovú vňať a korenie, soľ, zalejeme olejom a dobre zamiešame.
  3. Po vybratí chlebíkov z rúry ich potrieme touto zmesou a dáme piecť na ďalších 5 minút.
  4. Po vybratí z rúry ešte teplé podávame k teplej polievke. Dnes som varila podľa Timary Hráškovo-pórkovú krémovú polievku.