Foto: najaa
Dnes som vyskúšala.Je mňamková.Na budúce varím z dvojitej dávky.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
potrebné prísady...cesnaku treba raz toľko
-
2
100g cesnaku olúpeme a nožom popučíme...
-
3
v hrnci roztopíme 3PL masla a pridame cesnak...chvíľu popražíme,POZOR cesnak nám nesmie zhnednúť!!! zhorkol by...
-
4
zaprášime 3PL múky a chvíľočku popražíme...
-
5
zalejeme vývarom a dochutíme bielim korením,muškátovým orieškom a soľou...Ak máte vývar už ochutený tak dávajte pozor aby ste to s tým dochucovaním neprehnali...
-
6
a povaríme cca 30 minút...
-
7
po 30 minútach polievočku prelejeme do mixéra,pridáme smotanu a rozmixujeme...
-
8
rozmixovanú polievočku prelejeme na späť do hrnca cez sitko, aby sme mali istotu že je to dôkladne rozmixované...v hrnci to pán Pohlreich ešte raz premixuje ručným mixerom,no mne sa už nechcelo :) Necháme ešte chvíľu povariť.
-
9
v panvičke si roztopím masielko a pridáme na plátky pokrájaný cesnak,chvíľu popražíme,dajte pozor aby nezhnedol...tento cesnačik pridáme do polievočky v tanieri tesne pred servírovaním.Polievku dozdobíme čerstvými lístkami ptržlenu.Ja som nemala tak som dozdobila sušeným. Prajem dobrú chuť.
Určite sa hodí , niekedy nevieš čo do hrnca a cesnak myslím si že má každá gazdinka v komore:-)
hubata:aj ja som rozmýšľala,že jemne opečená bagetka s oliv.olejom ku tomu može byť fajn...
keby sa davaly body mas z 10 bodov dostanes 2000
keby sa davaly body mas z 10 bodov dostanes 2000