Černicové želé

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 16. júna 2014
Černicové želé
Foto: droetker

Komerčný recept

Suroviny

700 ml
1 bal




Postup

  1. 1

    Černice umyjeme, necháme oschnúť a pomocou odšťavovača získame šťavu (postupujte podľa návodu na použitie prístroja). Odmeriame 700 ml šťavy. Pripravenú šťavu dobre rozmiešame v hrnci s Želírovacím ovocným cukrom.

  2. 2

    Zmes privedieme za stáleho miešania do varu a minimálne 3 minúty povaríme. Potom odtiahneme z platne. Na tanierik kvapneme 1-2 KL práve uvareného želé. Ak je po vychladnutí málo tuhé, vmiešame doň 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej.

  3. 3

    Odoberieme prípadnú penu a ihneď plníme až po okraj do pripravených pohárov. Uzavrieme viečkom, obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

Diskusia k receptu

deria
nie je škoda tých 1,3kg zdravých černíc?