Černicové želé

Autor receptu: droetker

Komerčný recept

Postup

  1. Černice umyjeme, necháme oschnúť a pomocou odšťavovača získame šťavu (postupujte podľa návodu na použitie prístroja). Odmeriame 700 ml šťavy. Pripravenú šťavu dobre rozmiešame v hrnci s Želírovacím ovocným cukrom.
  2. Zmes privedieme za stáleho miešania do varu a minimálne 3 minúty povaríme. Potom odtiahneme z platne. Na tanierik kvapneme 1-2 KL práve uvareného želé. Ak je po vychladnutí málo tuhé, vmiešame doň 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej.
  3. Odoberieme prípadnú penu a ihneď plníme až po okraj do pripravených pohárov. Uzavrieme viečkom, obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.