Čerešňovo-jahodový džem s čokoládou fotorecept
Foto: izabella929
Prvý krát som varila džem na novom mieste..ale tento hotový džem mi pripomínal svojou chuťou v spojení s čokoládou ,,,višne v čokoláde,,,
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Čerešne som umyla,odstopkovala a odstránila kôstky..
-
2
do odkôstkovaných cerešní som nasypala cukor a vanilku...nechala som 24.hod. presladzovať..čerešne som nechala tak, ako som ich odstopkovala,nepomlela som ich..mám rada celé ovocie v džemoch..
-
3
pridala som do nich aj za 2 naberačky jahôd..
-
4
po 24. hodinách som všetko vyliala do hrnca a začala variť..čokoládu som pokrájala na malé kocky..keď začal džem hustnúť po pol hodine varenia, pridala som do neho citrónovú šťavu a škoricu..ďalej som už iba miešala a čakala , kým zhustne..
-
5
horúci džem som plnila do pripravených vysterilizovaných pohárov..do každého pohára som pridala 3 malé kocky čokolády..
-
6
poháre som zatvorila a hneď obrátila hore dnom..
-
7
potom obrátila a nechala poriadne vychladnúť, aby som ich mohla uložiť na policu v špajzi..
Diskusia k receptu