Celozrnné tvarohové koláčiky fotorecept

amelie - fotkaamelie, 23. apríla 2015
Celozrnné tvarohové koláčiky (fotorecept)
Foto: amelie

Rýchle a nenáročné koláčiky - v podstate "čo dom dal", fantázii sa medze nekladú...

30 minút
príprava
15 minút
na 190 °C

Suroviny

250 g
250 g
500 g
100 g
200 g
2 ks
1 ks
1 čl
1 čl




Postup

  1. 1

    Na toto pečivo môžete takmer bez obmedzenia použiť suroviny, ktoré nájdete v špajzi a v chladničke: stačí dodržať základ: multicereálnu (použila som chlebovú) + hladkú múku, tvaroh a vajíčka... Príprava je rýchla a jednoduchá.

    Celozrnné tvarohové koláčiky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do väčšej misy nasypeme obidve múky, pridáme cukor, tvaroh a smotanu a dobre premiešame. Potom do masy zapracujeme vajíčka, bielok, sódu bikarbónu a nakoniec zmes obohatíme čokoládou, kandizovaným či sušeným ovocím, orieškami a vanilkovou arómou. Vypracujeme cesto, z ktorého vytvarujeme kopčeky vo veľkosti vajíčka, poukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie a mierne ich dlaňou alebo lyžicou sploštíme, počas pečenia naskočia.

    Celozrnné tvarohové koláčiky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Piekla som 15 minút v rúre predhriatej na 190°C. Pre istotu skontrolujte špajlou, či sú upečené. Z uvedeného množstva surovín mi vyšli 3 plechy kopčekov. Môžete ich poliať čokoládou alebo citrónovou polevou. Ak stihnete:-)))

    Celozrnné tvarohové koláčiky (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

cesminaz
zaujimave kolaciky,ale urcite velmi chutne z tolkych dobrot a zdravych surovin :-) plne energie ;-)
francuzska1
Kolko percentnu creme fraiche pouzivas? Ked si vo FR, co pouzivas ako nahradu tvarohu, faisselle ci fromage frais? ked ja neviem najst k tvarohu ten spravny ekvivalent..
amelie
@francuzka , neviem, či ti to trochu pomôže: do cesta zvyknem dávať dobre odkvapkanú faisselle, na plnky sa mi vidí lepší fromage frais. ale nevadí mi skúšať nové možnosti, takže siahnem aj po petit suisse alebo po ricotte. A smotanu tiež používam takú, aká sa mi z momentálnej ponuky zdá najvhodnejšia, osvedčila sa mi 30%-ná crème fluide entière. Najradšej nakupujem v tržnici, na trhu, v Grand frais a v malých miestnych obchodíkoch. Určite si nájdeš dobrú náhradu podľa vlastnej chuti:-))) ... len hrubú a polohrubú múku si nosím zo Slovenska...
zuzanka1367
Milá @amelie ,ani nevieš ako vhod mi prišiel Tvoj recept, v chladničke tvaroh, ktorý treba minúť, mixér opäť pokazený :( vyhladnuté deti z internátu pred dverami a v tom Tvoj recept, ešte šťastie, že o recepte píšem, lebo rozprávať s popáleným jazykom veľmi nejde, sú výborné!!! Expresne spravené, chuťové výborné, doporučujem...Vďaka za recept.


amelie
@zuzanka , tvoje koláčiky sú krásne:-))) @jerica , naši doma hundrú, že pečiem sucháre... ale aj tak ich zjedia:-)
evanaaa
Takéto sušienky aj mňa lákajú, dobré sú len tak na chrumkanie:) a aj créme fraiche sa dá zohnať, teraz je v predaji niekoľko druhov smotany ( sladké aj kyslé) z Kunína, sú výborné, dobre držia v krémoch.
havino
aj mne sa páčia, uložím, nech nezabudnem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia