Celozrnné tvarohové koláčiky (fotorecept)

Autor receptu: amelie

Rýchle a nenáročné koláčiky - v podstate "čo dom dal", fantázii sa medze nekladú...

30 minút
príprava
15 minút
na 190 °C

Postup

  1. Na toto pečivo môžete takmer bez obmedzenia použiť suroviny, ktoré nájdete v špajzi a v chladničke: stačí dodržať základ: multicereálnu (použila som chlebovú) + hladkú múku, tvaroh a vajíčka... Príprava je rýchla a jednoduchá.
  2. Do väčšej misy nasypeme obidve múky, pridáme cukor, tvaroh a smotanu a dobre premiešame. Potom do masy zapracujeme vajíčka, bielok, sódu bikarbónu a nakoniec zmes obohatíme čokoládou, kandizovaným či sušeným ovocím, orieškami a vanilkovou arómou. Vypracujeme cesto, z ktorého vytvarujeme kopčeky vo veľkosti vajíčka, poukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie a mierne ich dlaňou alebo lyžicou sploštíme, počas pečenia naskočia.
  3. Piekla som 15 minút v rúre predhriatej na 190°C. Pre istotu skontrolujte špajlou, či sú upečené. Z uvedeného množstva surovín mi vyšli 3 plechy kopčekov. Môžete ich poliať čokoládou alebo citrónovou polevou. Ak stihnete:-)))