Celozrnné tekvicové bochníky (fotorecept)

Autor receptu: iva63

chutné tekvicové bochníčky z celozrnnej múky, môj dnešný experiment!

8
porcií
20-25 minút
na 200 °C

Postup

  1. všetky suroviny dáme do misy, hákmi miesime cesto
  2. pridáme 3 polievkové lyžice tekvicových jadierok
  3. rukou domiesime cesto...(ja som si ruku namočila do vody, aby sa mi cesto nelepilo) ...trochu z vrchu pomúčime a prikryjeme ľanovou utierkou, dáme na teplé miesto vykysnúť
  4. cesto takto vykysne
  5. na doske rozdelíme cesto na 8 rovnakých dielov
  6. každý diel tvarujeme do bochníka
  7. z vrchu narežeme nožíkom a ozdobíme tekvicovými jadierkami
  8. na plechu pokrytom pečiacim papierom necháme ešte chvíľu podkysnúť
  9. rúru rozohrejeme na 200 stupňov
  10. pečieme 20-25 minút...doba je individuálna, podľa typu rúry
  11. upečené ihneď preložíme na mriežku a necháme dôkladne vychladnúť
  12. prajem dobrú chuť!
  13. a ešte pohľad v reze bochníka-:)