Celozrnné tekvicové bochníky (fotorecept)
Autor receptu: iva63
chutné tekvicové bochníčky z celozrnnej múky, môj dnešný experiment!
8 porcií |
20-25 minút na 200 °C |
Postup
- všetky suroviny dáme do misy, hákmi miesime cesto
- pridáme 3 polievkové lyžice tekvicových jadierok
- rukou domiesime cesto...(ja som si ruku namočila do vody, aby sa mi cesto nelepilo) ...trochu z vrchu pomúčime a prikryjeme ľanovou utierkou, dáme na teplé miesto vykysnúť
- cesto takto vykysne
- na doske rozdelíme cesto na 8 rovnakých dielov
- každý diel tvarujeme do bochníka
- z vrchu narežeme nožíkom a ozdobíme tekvicovými jadierkami
- na plechu pokrytom pečiacim papierom necháme ešte chvíľu podkysnúť
- rúru rozohrejeme na 200 stupňov
- pečieme 20-25 minút...doba je individuálna, podľa typu rúry
- upečené ihneď preložíme na mriežku a necháme dôkladne vychladnúť
- prajem dobrú chuť!
- a ešte pohľad v reze bochníka-:)