Celozrnné špaldovo-ražné bagety
Autor receptu: lekorica
Zdravšia verzia obľúbených bagiet.
50 minút príprava |
30-35 minút na 200 °C |
Postup
- Droždie rozpustíme vo vlažnej vode a zmiešame ho s 2PL múky na hladký kvások. Zakrytý ho necháme kvasiť 10 minút.
- Potom pridáme do kvásku zvyšnú múku, trstinovú melasu, soľ a vymiesime hladké cesto, ktoré necháme 20 minút kysnúť.
- Po vykysnutí si pomúčime ruky a na plech vystlaný papierom vytvarujeme bagety. Ešte ich necháme 20 minút podkysnúť. Rúru predhrejeme na 200 stupňov.
- Po vykysnutí ostrým nožom bagetky narežeme priečne a pečieme ich cca 30-35 minút. Ja som na dno rúry vložila ohňovzdornú misu s vodou aby boli bagetky chrumkavé.