Celozrnné bochníky s Acidkom a ovsenými otrubami fotorecept
Foto: iva63
V dnešnom recepte som použila múku celozrnnú a ovsené otruby mleté,namiesto vody som dala acidko...nepoužila som žiadny cukor a potierala som iba čistou vodou...s Zobraziť celý popisV dnešnom recepte som použila múku celozrnnú a ovsené otruby mleté,namiesto vody som dala acidko...nepoužila som žiadny cukor a potierala som iba čistou vodou...s výsledkom môjho experimentu som bola spokojná. Bochníčky boli mäkké, vláčne. Soli som použila minimum a tým, že neboli potierané slanou vodou uchovali si výnimočnú chuť celozrnnej múky-:)
porcií
na 190 °C
Postup
-
1
všetky suroviny uvedené v rozpise receptu vložíme do misky a spracujeme cesto...posypeme múkou, prikryjeme ľanovou utierkou a dáme na teplé miesto vykysnúť
-
2
vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku
-
3
rozdelíme na 8 rovnakých dielov
-
4
každý diel dostatočne spracujeme, vytlačíme z neho všetok vzduch a tvarujeme do bochníku
-
5
bochníčky ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie alebo pečiacou fóliou
-
6
potrieme čistou vodou
-
7
celé ovsené vločky vložíme do mikroténového sáčku a jemne rozdrvíme valčekom
-
8
vločkami posypeme bochníky, prikryjeme ľanovou utierkou, aby nevyschli a ešte necháme chvíľu kysnúť
-
9
bochníčky nám pekne nakysnú
-
10
pečieme v dobre rozohriatej rúre na 190 stupňov asi 25 minút
-
11
doba pečenia je individuálna, záleží od typu pečiacej rúry
-
12
po upečení dáme bochníky na mriežku vychladnúť
-
13
prajem dobrú chuť!
-
14
-:)
-
15
pohľad v reze-:)
@ancicka som rada, že skúšaš moje recepty, ďakujem-:)
@jerica tak s ražným kváskom budú určite suprovééé! čakám foto, lebo fajnové domáce pečivko je aj tvoja parketa!..ďakujem-:) krásny dník prajem!