Celozrnné bochníčky s ľanovými semiačkami fotorecept
Foto: iva63
ďalší z mojich obľúbených receptov-:). Použila som múku celozrnnú a pšenično-ražnú... Bochníčky sú jednouché na prípravu...nerobím žiadny kvások...s cestom sa veľmi dobre pracuje!
porcií
na 200 °C
Postup
-
1
použila som tieto dva druhy múky
-
2
zo všetkých surovín vypracujeme cesto, prikryjeme ľanovou utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť asi 30 minút
-
3
cesto takto nakysne
-
4
preložíme ho na pomúčenú dosku, ja som múčila pšenično-ražnou múkou
-
5
rozdelíme na 8 bochníkov
-
6
každý bochník vypracujeme a vytvarujeme
-
7
uložíme na suchý, čistý plech
-
8
prikryjeme ľanovou utierkou a necháme znovu kysnúť asi 20 minút
-
9
pečieme v rozohriatej rúre na 200 stupňov asi 20-25 minút...doba pečenia záleží od typu rúry
-
10
hotové upečené bochníčky uložíme na mriežku a necháme dôkladne vychladnúť
-
11
-:) bochníčky sa ničím nenatierajú ani pred kysnutím, ani pred pečením ani po pečení! sú výborné mäkučké
-
12
takto vyzerá prelomený vychladnutý bochníček
-
13
toto je rez nožom
-
14
prajem dobrú chuť!!
nejaké pečivo
@margaretka28 @violeta ďakujem vám...bochníky sú naozaj veľmi vláčne, nadýchané a mäkučké-:)
@angast no musíš skúšať ďalej-:))) tento recept mám odskúšaný, tak do toho!-:)
@medovnicek tiež ďakujem a tento recept doporučujem...stojí zato!
@mesiar50 ďakujem, pečiem a tvorím s radosťou-:)
@ebaka vyskúšaj, určite budeš spokojná...ozvi sa
@sovka toto je super, nelepivé...budem rada, keď vyskúšaš a podelíš sa s nami výsledkom-:) ďakujem
@evas13 ďakujem, aj chutí výborne!
1*
vyskúšam.
Dakujem za recept.