Celozrnné bochníčky s ľanovými semiačkami (fotorecept)

Autor receptu: iva63

ďalší z mojich obľúbených receptov-:). Použila som múku celozrnnú a pšenično-ražnú... Bochníčky sú jednouché na prípravu...nerobím žiadny kvások...s cestom sa veľmi dobre pracuje!

8
porcií
20-25 minút
na 200 °C

Postup

  1. použila som tieto dva druhy múky
  2. zo všetkých surovín vypracujeme cesto, prikryjeme ľanovou utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť asi 30 minút
  3. cesto takto nakysne
  4. preložíme ho na pomúčenú dosku, ja som múčila pšenično-ražnou múkou
  5. rozdelíme na 8 bochníkov
  6. každý bochník vypracujeme a vytvarujeme
  7. uložíme na suchý, čistý plech
  8. prikryjeme ľanovou utierkou a necháme znovu kysnúť asi 20 minút
  9. pečieme v rozohriatej rúre na 200 stupňov asi 20-25 minút...doba pečenia záleží od typu rúry
  10. hotové upečené bochníčky uložíme na mriežku a necháme dôkladne vychladnúť
  11. -:) bochníčky sa ničím nenatierajú ani pred kysnutím, ani pred pečením ani po pečení! sú výborné mäkučké
  12. takto vyzerá prelomený vychladnutý bochníček
  13. toto je rez nožom
  14. prajem dobrú chuť!!