Celozrnné bochníčky s ľanovými semiačkami (fotorecept)
Autor receptu: iva63
ďalší z mojich obľúbených receptov-:). Použila som múku celozrnnú a pšenično-ražnú... Bochníčky sú jednouché na prípravu...nerobím žiadny kvások...s cestom sa veľmi dobre pracuje!
8 porcií |
20-25 minút na 200 °C |
Postup
- použila som tieto dva druhy múky
- zo všetkých surovín vypracujeme cesto, prikryjeme ľanovou utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť asi 30 minút
- cesto takto nakysne
- preložíme ho na pomúčenú dosku, ja som múčila pšenično-ražnou múkou
- rozdelíme na 8 bochníkov
- každý bochník vypracujeme a vytvarujeme
- uložíme na suchý, čistý plech
- prikryjeme ľanovou utierkou a necháme znovu kysnúť asi 20 minút
- pečieme v rozohriatej rúre na 200 stupňov asi 20-25 minút...doba pečenia záleží od typu rúry
- hotové upečené bochníčky uložíme na mriežku a necháme dôkladne vychladnúť
- -:) bochníčky sa ničím nenatierajú ani pred kysnutím, ani pred pečením ani po pečení! sú výborné mäkučké
- takto vyzerá prelomený vychladnutý bochníček
- toto je rez nožom
- prajem dobrú chuť!!