Celozrnná bábovka so stéviou (fotorecept)
Autor receptu: rennatte
Môj ďalší zdravý recept so stéviou.
15 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Vajcia vyšľaháme so stéviou (netreba veľa šľahať, so stéviou nedosiahneme penu ako s práškovým cukrom ), prilejeme čerstvo vytlačenú šťavu z pomarančov, slúži ako prírodný cukor
- pridáme vločky a hrozienka, premiešame, zmes odložíme na 10 minút, vločky napučia a hrozienka zmäknú
- prilejeme olej, jemne vmiešame
- pridáme múku s práškom do pečiva
- na jemno posekané orechy a na hrubo postrúhanú čokoládu, vznikne nám polotuhá hmota, ktorá sa dá miešať, ak je veľmi tuhá, zjemníme šťavou alebo mliekom
- vylejeme do vymastenej a celozrnnou múkou vysypanej bábovkovej formy a pečieme 30 minút vo vyhriatej rúre na 180°C
- hotovú bábovku necháme vychladnúť na mriežke