Celozrnná bábovka so stéviou (fotorecept)

Autor receptu: rennatte

Môj ďalší zdravý recept so stéviou.

15 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Vajcia vyšľaháme so stéviou (netreba veľa šľahať, so stéviou nedosiahneme penu ako s práškovým cukrom ), prilejeme čerstvo vytlačenú šťavu z pomarančov, slúži ako prírodný cukor
  2. pridáme vločky a hrozienka, premiešame, zmes odložíme na 10 minút, vločky napučia a hrozienka zmäknú
  3. prilejeme olej, jemne vmiešame
  4. pridáme múku s práškom do pečiva
  5. na jemno posekané orechy a na hrubo postrúhanú čokoládu, vznikne nám polotuhá hmota, ktorá sa dá miešať, ak je veľmi tuhá, zjemníme šťavou alebo mliekom
  6. vylejeme do vymastenej a celozrnnou múkou vysypanej bábovkovej formy a pečieme 30 minút vo vyhriatej rúre na 180°C
  7. hotovú bábovku necháme vychladnúť na mriežke