Akosi sa tu dnes rozmohla vára našich starých mám. Tak aj ja pridám recept na výborné knedle - knofle.
Postup
-
1
Surové zemiaky postrúhame na jemno. Rožky (lepšie sú včerajšie) nakrájame na menšie kocky a pridáme k zemiakom.
- 2
Do zmesi pridáme krupicu, vajce, soľ a tuk. Dobre premiešame. Cesto má byť hustejšie, ak treba, pridáme trochu krupice.
- 3
Navlhčenými rukami robíme guľky veľkosti tenisáku a dávame ich do vriacej osolenej vody. Varíme 15 - 20 minút.
- 4
Knedle sú dobré ako samostatné jedlo s kyslou kapustou, k rôznym omáčkam a prívarkom alebo aj ako príloha k mäsu. Pokrájané na kocky sa dávali do polievok ako závarka a ak do cesta dáme soli iba štipku a pridáme cukor, jedli sa aj na sladko, poliate riedkym lekvárom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@myalab , ja uz nefotim. bavilo ma to, kym som fotila na "filmy a papier". teraz uz nie. :-( ale mozno kvoli vareche casom opat zacnem, aj nad tym som uz rozmyslala, len sa mi to este musi v hlave rozlezat. :-))