Čeklíske knofle

Autor receptu: rea1

Akosi sa tu dnes rozmohla vára našich starých mám. Tak aj ja pridám recept na výborné knedle - knofle.

Suroviny

Postup

  1. Surové zemiaky postrúhame na jemno. Rožky (lepšie sú včerajšie) nakrájame na menšie kocky a pridáme k zemiakom.
  2. Do zmesi pridáme krupicu, vajce, soľ a tuk. Dobre premiešame. Cesto má byť hustejšie, ak treba, pridáme trochu krupice.
  3. Navlhčenými rukami robíme guľky veľkosti tenisáku a dávame ich do vriacej osolenej vody. Varíme 15 - 20 minút.
  4. Knedle sú dobré ako samostatné jedlo s kyslou kapustou, k rôznym omáčkam a prívarkom alebo aj ako príloha k mäsu. Pokrájané na kocky sa dávali do polievok ako závarka a ak do cesta dáme soli iba štipku a pridáme cukor, jedli sa aj na sladko, poliate riedkym lekvárom.