Orieškové sušienky

Carquiňoles (fotorecept)

Autor receptu: kucharka

Chrumkavé, ku kávičke alebo s pohárom sladkého muškátového vína. A hneď je lepšie na svete :-))

8-10
porcií
10 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. V miske zmiešame múku, vajce, cukor, nastrúhanú citrónovú kôru a prášok do pečiva. Pridáme opražené lieskovce a znova dobre premiešame.
  2. Pomocou lyžice alebo špachtle namočenej v studenej vode (cesto sa lepí) preložíme cesto na plech vystlaný papierom na pečenie. Vytvarujeme “valec” široký asi 6-7cm. Vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme na 180 °C asi 14 min.
  3. Plech vyberieme ale rúru nevypíname. Cesto necháme vychladnúť asi 5-10 min, aby sa lepšie krájalo.
  4. Ostrým nožom krájame plátky široké asi ako prst. Tie potom poukladáme na plech a dopečieme do zlatova. Znova vyberieme, otočíme a znova dopečieme do zlatova aj z druhej strany.
  5. Necháme vychladnúť na mriežke.