Čalamáda s červenou cviklou

martina34 - fotkamartina34, 16. augusta 2010
Čalamáda s červenou cviklou
Foto: martina34

Ďalšia fantastická čalamáda, určite vás nesklame a v zime si na nej pochutíte.

60 minút
príprava
20 minút
na 80 °C

Suroviny

5 kg
3 kg
1,5 kg
1/2 balíčka
400 g
8 dcl
3 čl




Postup

  1. 1

    Cviklu si uvaríme v slanej vode, očistíme a nastrúhame na rezance. Očistíme si cibuľu, nakrájame ju na mesiačiky a tiež si nakrájame kapustu, prípadne použijeme kuchynský robot a všetko to nastrúhame na ňom. Pridáme cukor, soľ, deko a ocot, dobre premiešame a necháme do druhého dňa odstáť na chladnom mieste. Na druhý deň plníme do pohárov buď 7 decových alebo menších. Uzavrieme a sterilizujeme pri 80 stupňoch 20 minút.

    Čalamáda s červenou cviklou - obrázok 1

Diskusia k receptu

karem
cvikla a kapusta je vždy dobrá kombinácia a tento recept tiež
haston
tak toto ma skutočne zaujalo. cvikla je mojím favoritom.
ejmepb
Robím aj ja čalamádu cvikla s bielou kapustou, ale cvikla sa strúha surová-výborné.
marienka44
Do zmesi sa ziadna tekutina nepridava? Ja mam zle skusenosti s calamadami, vzdy su na vrchu pohara suche a zoxidovane, tmave.
martina34
marienka, žiadna tekutina, keď si to celé namiešaš a do druhého dňa necháš stáť, tak to pustí hodne šťavy. Keď ju tlačím do pohárov, tak z tej šťavy ešte vylievam, nechávam len tak akurát. Mne zvykne sčernať, keď nie je dobré víčko. Inak je pekná a aj veľmi chutná.
22janka22
Nemám rada čalamády, ale keďže cvikla je táááááka zdraváááááááááá, tak ukladám do KK
dadka45
ja ako prílohu k obedu niekedy postrúham na rajbadle na syr cca pol kilo očistenej surovej cvikle,zmiešam to s jedným sterilizovaným chrenom a podávám ,nijako už nedochucujem ,chren v pohári to dobre dochutí.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia