Foto: tatranka
Recept mám už veľmi dávno.Najprv som ho robila s formičkami,hoci som vedela,že je to strojčekové pečivo.No strojček som nemala.Mojou snahou bolo strojček si pozháňať Zobraziť celý popisRecept mám už veľmi dávno.Najprv som ho robila s formičkami,hoci som vedela,že je to strojčekové pečivo.No strojček som nemala.Mojou snahou bolo strojček si pozháňať a tak získať pomocníka na milé,malé koláčiky. Roky už strojček mám a je to naozaj veľký pomocník.V priebehu krátkej doby,vyčaríte na stole kopec chutných koláčikov.Kreativita u týchto koláčikov je na vás.
porcií
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Zo všetkých ingrediencii si spracujem cesto.Ja som si ho rozdelila na polovicu.Do jednej časti som pridala 2 malé lyžičky kakaa.V recepte to neuvádzam,lebo recept je stavaný,len na svetlé cesto. Po nahnietení cesta,ho nechám odpočinúť asi 15 minút. Potom si urobím z cesta hrubé šúľky,ktoré sa mi vmestia do lisu na cesto.Natlačím a vložím si vybratú šablonku,na tvar koláčika.
-
2
Uzatvorím a vytláčam požadovaný tvar.
-
3
Takto natlačím a spracujem všetko cesto.
-
4
Prizdobovala som orieškami a kandizovaným ovocím. Čo mi ostalo nevytlačené cesto v rúrke,z toho som urobila tri rožteky.
-
5
Pečiem pri teplote 150-170 stupňoch 15-18 minút. Poprášila som práškovým cukrom. Celá práca nie je náročná a koláčiky sú veľmi chutné.
-
6
Napečené čajové pečivko,ktoré sa vám hodí v každom čase.
-
7
A už pripravené na ponúknutie.
Veru v tých začiatkoch by som bola aj ja lis na cesto niekde zahodila.No som rada,že som sa nevzdala.Je to veľký pomocník,pri rýchlej príprave koláčikov.A my veľmi mastné a plnkové koláče nemusíme.Asi to ide aj s vekom.
Trápenie s lisom poznám.No ak ráz prídete na to ako s ním pracovať,myslím že už bude pre vás tvorenie keksíkov zábava.
@manya zainvestuj ! Veď to nie je mailand a určite ti ešte kopec služby urobí.
@nadia56 určite si poradila viacerým vareškárkam dobru radou a veru aj mne. Zvyknem ich ukladať na drsnú silikónovú podložku.Aj tam to dobre drží.Ďakujem za krásne vianočné prianie.Aj tebe želám pekné vianočné sviatky.
nemam ich az take pekne, ale nevadi, na chuti im to neberie :-)
ja som zarobila z troch davok a potom som zamiesala prichute - kavu, granko,orechy,skoricu,kokos a ciste vanilkove
s tym kokosom opatrne, sice su vyborne, ale tvrdsie cesto, zle sa vytlaca, ostatne islo v pohode :-)
akurat teraz maturujem, ako to pekne nazdobim
chcela by som lekvar cez spicku, ale bojim sa, ze sa bude roztekat a tiez lepit ked budu keksiky na sebe, mate niekto nejaku dobru fintu?
Veru v tých začiatkoch by som bola aj ja lis na cesto niekde zahodila.No som rada,že som sa nevzdala.Je to veľký pomocník,pri rýchlej príprave koláčikov.A my veľmi mastné a plnkové koláče nemusíme.Asi to ide aj s vekom.
Trápenie s lisom poznám.No ak ráz prídete na to ako s ním pracovať,myslím že už bude pre vás tvorenie keksíkov zábava.
@manya zainvestuj ! Veď to nie je mailand a určite ti ešte kopec služby urobí.
@nadia56 určite si poradila viacerým vareškárkam dobru radou a veru aj mne. Zvyknem ich ukladať na drsnú silikónovú podložku.Aj tam to dobre drží.Ďakujem za krásne vianočné prianie.Aj tebe želám pekné vianočné sviatky.
nemam ich az take pekne, ale nevadi, na chuti im to neberie :-)
ja som zarobila z troch davok a potom som zamiesala prichute - kavu, granko,orechy,skoricu,kokos a ciste vanilkove
s tym kokosom opatrne, sice su vyborne, ale tvrdsie cesto, zle sa vytlaca, ostatne islo v pohode :-)
akurat teraz maturujem, ako to pekne nazdobim
chcela by som lekvar cez spicku, ale bojim sa, ze sa bude roztekat a tiez lepit ked budu keksiky na sebe, mate niekto nejaku dobru fintu?