Čajové, sladučké pečivo fotorecept

tatranka - fotkatatranka, 16. decembra 2013
Čajové, sladučké pečivo (fotorecept)
Foto: tatranka

Recept mám už veľmi dávno.Najprv som ho robila s formičkami,hoci som vedela,že je to strojčekové pečivo.No strojček som nemala.Mojou snahou bolo strojček si pozháňať Zobraziť celý popisRecept mám už veľmi dávno.Najprv som ho robila s formičkami,hoci som vedela,že je to strojčekové pečivo.No strojček som nemala.Mojou snahou bolo strojček si pozháňať a tak získať pomocníka na milé,malé koláčiky. Roky už strojček mám a je to naozaj veľký pomocník.V priebehu krátkej doby,vyčaríte na stole kopec chutných koláčikov.Kreativita u týchto koláčikov je na vás.

60 ks
porcií
25 minút
príprava
18 minút
na 160 °C

Suroviny

300 g
150 g
250 g
3,5 bal.
2 ks
0,5 dcl
1 ČL menšiu
ozdoba:




Postup

  1. 1

    Zo všetkých ingrediencii si spracujem cesto.Ja som si ho rozdelila na polovicu.Do jednej časti som pridala 2 malé lyžičky kakaa.V recepte to neuvádzam,lebo recept je stavaný,len na svetlé cesto. Po nahnietení cesta,ho nechám odpočinúť asi 15 minút. Potom si urobím z cesta hrubé šúľky,ktoré sa mi vmestia do lisu na cesto.Natlačím a vložím si vybratú šablonku,na tvar koláčika.

    Čajové, sladučké pečivo (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Uzatvorím a vytláčam požadovaný tvar.

    Čajové, sladučké pečivo (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Takto natlačím a spracujem všetko cesto.

    Čajové, sladučké pečivo (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Prizdobovala som orieškami a kandizovaným ovocím. Čo mi ostalo nevytlačené cesto v rúrke,z toho som urobila tri rožteky.

    Čajové, sladučké pečivo (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pečiem pri teplote 150-170 stupňoch 15-18 minút. Poprášila som práškovým cukrom. Celá práca nie je náročná a koláčiky sú veľmi chutné.

    Čajové, sladučké pečivo (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Napečené čajové pečivko,ktoré sa vám hodí v každom čase.

    Čajové, sladučké pečivo (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    A už pripravené na ponúknutie.

    Čajové, sladučké pečivo (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

tetrisss
Ja som aj piekla, ale nedalo sa mi to tak krasne vytlacat, potichu zavidim :), mozno, ze by som mala po rokoch skusit, ked su take krasne.
tatranka
Ono je naozaj vlastne trochu kumštu v tom,aby sa cesto pekne vytláčalo.Aj na dobrom ceste záleží.
Veru v tých začiatkoch by som bola aj ja lis na cesto niekde zahodila.No som rada,že som sa nevzdala.Je to veľký pomocník,pri rýchlej príprave koláčikov.A my veľmi mastné a plnkové koláče nemusíme.Asi to ide aj s vekom.
smejkad
vo stvrtok som v tomto strojceku nieco zlomila, nefunguje mi uz, da sa toto cesto pretlacat cez mlyncek?
tetrisss
Tak porad kumsty na to vytlacanie :), to je pre mna teda problem.
sovka62
Lis mám roky, skúšala som rôzne cestá, ale nedarilo sa mi. Buď sa nedali vytláčať, lebo bolo cest tuhé, buď sa aj vytlačili, ale keď som zdvihla lis, zdvihol sa aj keksík, buď sa pri pečení rozliali. Tak niekdy vyskúšam podľa tvojho receptu, máš ich ukážkové.
brmbolka
aj ja mám lis ale nechce so mnou spolupracovať, ako píšu aj iné dievčatá ani mne buď z lisu nevyšiel alebo sa mi nepodarilo nechať ho na plechu,
orchidea
Robievam takéto keksíky ale mám iné recepty...čo sa týka lisu tiež sa s ním niekedy natrápim, nejde to len tak jednoducho a nie každý vytlačený keksík sa podarí...ale nevzdávam sa, stojí to zato.
tatranka
@smejkad ak máš doložku na cesto,na mäsový mlynček,tak môžeš s týmto cestom pracovať aj na ňom.
Trápenie s lisom poznám.No ak ráz prídete na to ako s ním pracovať,myslím že už bude pre vás tvorenie keksíkov zábava.
tatranka
@brmbolka nevytláčaj rovno na plech.Ja ich vytláčam buď na lopár,alebo na silikónovú podložku.Nožíkom ich zberám,ako sa vraví od podlahy a tak prenášam na plech.Takto sa mi to osvedčilo.

paeva
tatranka a ked si nemala strojček (čo je môj prípad), ako si robila s cestom? rohlíčky, alebo len nejaké čiaročky? teraz už strojček nestihnem, ale sú pekné ukážkové, vyskúšala by som zatiaľ nanečisto, vďaka
manya
mám takýto lis, len ho vzali do parády moje dcéry a už nefunguje, napiekla som veľa koláčikov s ním a veru nie každé cesto sa hodí, najlepšie sa mi darilo citrónové, ktorého recept bol pri lise. Pre istotu si tvoj recept ukladám a asi ešte zainvestujem do nového strojčeka.
tatranka
@paeva vytláčala som ich formičkami./hviezdičky,kolieska.../ Potom som si kúpila nadstavec na mäsový mlynček a tam som formovala venčeky,esíčka,paličky.
@manya zainvestuj ! Veď to nie je mailand a určite ti ešte kopec služby urobí.
marianna76
jéj, Martuška... super za pripomenutie... aj my spravíme ... veď tento strojček som si vzala od maminky.... dík za pripomenutie
eviana
Martuška, Ty si koláčiková bosorečka naozajská... krásne sú, isto aj cestíčko bude fajné... ukladám, strojček nemám, ale veľmi má láka kúpiť si ho po tom, čo vidím, čo s ním dokážeš :) 5*
betka11
@tatranka ďalšia Tvoja skvelá práca,mám tento lis a usmievam sa keď čítam ako sa trápime s našimi pomocníkmi,ja som tiež zažila a zažívam "srandu"pokiaľ som prišla na to ako s tým pracovať,včera som robila cez tento lis banániky budú trochu ozdobnejšie na povrchu ale myslím že to nebude vadiť nikomu :-)
tothka
Robievala som takéto výborné koláčiky, no lis som mala z plastu a čo čert nechcel, plnila som s ním trubičky bielkovou penou, samozrejme bielko zaschlo a spúšťač som zlomila, teraz mám takýto kovový, no s tým sa akosi neviem skamaráti. leží v krabici, no snáď by som to mohla vyskúšať podľa tvojho receptu. Keksíky máš ukážkové, doslova ma lákajú upiecť.
pacik
Ukážkové, musím aj ja po rokoch lis oprášiť a zasa vyskúšať s tvojím receptom na cesto. Mám podobné skúsenosti ako @sovka62 , ale občas sa aj podarili :-)
ela77
tiež som robievala , ale už dávno tieto keksíky. Ale od jednej doby som začala mať problémy, tiež tak ako píše @sovka62 a tak lis zostal v krabici oddychovať. Ale ako píšeš @tatranka , že ich najskôr vytláčaš na lopárik a potom dávaš na plech, tak by som to mala skúsiť aj ja, je to síce pracnejšie, skúsim zapojiť zvyšok rodiny, keď chcú maškrtiť, tak nech sa zapoja. Mám receptov na tohto pomocníka aj viac, lebo som neodolala a kúpila si ešte jeden lis trhovníkov zi Ukrajiny, ktorí v jednej dobe k nám chodili (ešte v Poprade) a tak mám tých nadstavčekov či ako to nazvať až až, lebo sa hodia aj tomu lisu, ktorý mám taký istý ako @tatranka . Škoda že si to tu nedala skôr, ale tieto drobné keksíky sú vďačné, možno ich ešte skúsim pridať k tomu čo už je urobené.
nadia56
@tatranka , krasne a chutne cajove pecivo si napiekla, tvoj recept si velmi rada odlozim a prilezitostne vyskusam, tiez som mala problem s vytlacenim cesta na plech ale niekde som sa docitala, ze plech na ktory ideme vytlacat cesto, treba na par minut dat vychladit- najlepsie do chladnicky a s takym chladnym dalej pracovat - vytlacat kolaciky, vyskusala som to, funguje tento maly zlepsovak, tak som mozno niekomu pomohla, lebo aj ja som chcela lis po prvom neuspechu vyhodit, vsetkym prajem uspechy a pohodu pri peceni a pokojne a radostne vianocne sviatky:-)
tatranka
@sonulienka vďaka ti.
@nadia56 určite si poradila viacerým vareškárkam dobru radou a veru aj mne. Zvyknem ich ukladať na drsnú silikónovú podložku.Aj tam to dobre drží.Ďakujem za krásne vianočné prianie.Aj tebe želám pekné vianočné sviatky.
tatranka
@ela77 koláčiky budeš mať za hodinku.Len sa veselo do nich pusti.Ďakujem za vaše komentáriky.Nepočítala som s tým že vás oslovia tieto obyčajné koláčiky.No teší ma to veľmi.Nech vás len lisy na koláčiky počúvajú a dobre slúžia.Veď sú na to.
zuzkabluzka
@tatranka , tak si ma inspirovala, ze som si dnes kupila aj ja ten strojcek na cesto, cez vikend vyskusam, dufam, ze sa mi podaria ako Tebe :)
violetacamorova
Strojček mám, ale ešte som s ním nerobila nikdy. Inšpirovala ma kamarátka, ktorá raz priniesla takéto krásne keksíky ako máš ty na jednu akciu. Recept si ukladám a niekedy ich skúsim. Tvoje sú krásne a podľa tvojho postupu to vyzerá tak jednoducho :)
medovnicek
strojček mám doma v skrini, dostala som ho kedysi od môjho chlapa, veru som už skoro aj zabudla že ho mám, nechám sa tebou teraz inšpirovať a pustím sa aj ja do týchto koláčikov, veľmi sa mi páčia
tatranka
Veru len skúšajte,preto že začiatky sú celkom zaujímavé...no vydržte.Cesto je je veľmi dobré.Nič nepridávajte,ani neuberajte!Držím palec.
elisticka
Martuska ja uz tiez mam dost dlho kupeny strojcek musim to vyskusat vyzeraju kolaciky super :-)
tatranka
Eliška vyskúšaj,ono treba na to len prísť ako s lisom pracovať.Potom je to už hračka.
tatranka
@medovn ícek je to taká veľkovýroba v malom.Koláčiky sú raz a dva.Len vytiahni ten tvoj strojček a veru vyskúšaj.Určite sa stane tvojim dobrým pomocníkom.
anna087
Vyskúšala som už vela receptov,ale nikdy neboli koláčiky také pekné ako tieto tvoje.Vždy sa mi akoby v rúre rozliali,boli dobré tak akurát na gulky.Vyskúšam ešte tento recept.:)
tatranka
@anna087 ak dodržíš receptúru,pevne verím,že ich budeš mať tiež pekné a že budeš spokojná.A tento krát sa ti podaria.
timotejka
no krasne kolaciky..my tiez milujeme taketo cajove pecivo.a teraz pred vianocami este viac..ale mna by zaujimalo,ze ci musi byt v recepte len zlaty klas? alebo ci moze byt aj nejaky pudingovy prasok? napr vanilkovy alebo kakaovy?
tatranka
@timotejka nikdy som tieto koláčiky s pudingom nerobila.Ak by si mala s pudingom skúsenosť a piekla s nim,daj prosím vedieť.Aj mne by sa to takto lepšie páčilo.Ináč zlatý klas,zafarbíš len práškovým kakaom Žiaľ naozaj ti neporadím.Nemám skúsenosť s ingredienciami na ktoré sa pýtaš.
smejkad
funguje aj s pudingom, prave sa pecu :-)
nemam ich az take pekne, ale nevadi, na chuti im to neberie :-)
ja som zarobila z troch davok a potom som zamiesala prichute - kavu, granko,orechy,skoricu,kokos a ciste vanilkove
s tym kokosom opatrne, sice su vyborne, ale tvrdsie cesto, zle sa vytlaca, ostatne islo v pohode :-)
akurat teraz maturujem, ako to pekne nazdobim
chcela by som lekvar cez spicku, ale bojim sa, ze sa bude roztekat a tiez lepit ked budu keksiky na sebe, mate niekto nejaku dobru fintu?
tatranka
@smejkad vieš čakala som od teba ako sa ti pracovalo s pudingom.Ja som ich do teraz nerobila,ale ak ma uisťuješ,že to ide aj spudingom,vyskúšam.Tebe nech sa podarí nazdobiť a dokončiť dielko.
danielas
@tatranka , prosím ťa, ak si spomenieš, poraď , aký margarín na toto pečivko používaš? Zvyknem piecť len s maslom, ale v tomto recepte by to asi ovplyvnilo konzistenciu cesta...a aj výsledné pečivo. Tak zrejme nie je jedno, aký tuk. Prosím napíš značku, chcem ich vyskúšať a poslať vnúčikovi do cudziny k narodkám :-)
danielas
@tatranka , upečené, išlo to hladko. Sú výýýborné, díky za receptík, aj promptnú pomoc . Pekný dník Ti .-)
vizirka
Parádny recept, ja som sice nemala heru a dala som maslo a nemala som akurát zlatý klas, tak som si urobila 3 prichute keksikov. Vanilkovú, pistaciovu a cokoladovo-pepermintovu. Take pudingy som doma mala. Kedze sa mi syplo trochu viac múky, pridala som este jeden zltok aby cesto nebolo huste a su ozaj paradne. Cesto som vytlacala rovno na čistý studený plech a podberakom este teple prelozila. Vobec sa neprilepili.


tetrisss
Ja som aj piekla, ale nedalo sa mi to tak krasne vytlacat, potichu zavidim :), mozno, ze by som mala po rokoch skusit, ked su take krasne.
tatranka
Ono je naozaj vlastne trochu kumštu v tom,aby sa cesto pekne vytláčalo.Aj na dobrom ceste záleží.
Veru v tých začiatkoch by som bola aj ja lis na cesto niekde zahodila.No som rada,že som sa nevzdala.Je to veľký pomocník,pri rýchlej príprave koláčikov.A my veľmi mastné a plnkové koláče nemusíme.Asi to ide aj s vekom.
smejkad
vo stvrtok som v tomto strojceku nieco zlomila, nefunguje mi uz, da sa toto cesto pretlacat cez mlyncek?
tetrisss
Tak porad kumsty na to vytlacanie :), to je pre mna teda problem.
sovka62
Lis mám roky, skúšala som rôzne cestá, ale nedarilo sa mi. Buď sa nedali vytláčať, lebo bolo cest tuhé, buď sa aj vytlačili, ale keď som zdvihla lis, zdvihol sa aj keksík, buď sa pri pečení rozliali. Tak niekdy vyskúšam podľa tvojho receptu, máš ich ukážkové.
brmbolka
aj ja mám lis ale nechce so mnou spolupracovať, ako píšu aj iné dievčatá ani mne buď z lisu nevyšiel alebo sa mi nepodarilo nechať ho na plechu,
orchidea
Robievam takéto keksíky ale mám iné recepty...čo sa týka lisu tiež sa s ním niekedy natrápim, nejde to len tak jednoducho a nie každý vytlačený keksík sa podarí...ale nevzdávam sa, stojí to zato.
tatranka
@smejkad ak máš doložku na cesto,na mäsový mlynček,tak môžeš s týmto cestom pracovať aj na ňom.
Trápenie s lisom poznám.No ak ráz prídete na to ako s ním pracovať,myslím že už bude pre vás tvorenie keksíkov zábava.
tatranka
@brmbolka nevytláčaj rovno na plech.Ja ich vytláčam buď na lopár,alebo na silikónovú podložku.Nožíkom ich zberám,ako sa vraví od podlahy a tak prenášam na plech.Takto sa mi to osvedčilo.

paeva
tatranka a ked si nemala strojček (čo je môj prípad), ako si robila s cestom? rohlíčky, alebo len nejaké čiaročky? teraz už strojček nestihnem, ale sú pekné ukážkové, vyskúšala by som zatiaľ nanečisto, vďaka
manya
mám takýto lis, len ho vzali do parády moje dcéry a už nefunguje, napiekla som veľa koláčikov s ním a veru nie každé cesto sa hodí, najlepšie sa mi darilo citrónové, ktorého recept bol pri lise. Pre istotu si tvoj recept ukladám a asi ešte zainvestujem do nového strojčeka.
tatranka
@paeva vytláčala som ich formičkami./hviezdičky,kolieska.../ Potom som si kúpila nadstavec na mäsový mlynček a tam som formovala venčeky,esíčka,paličky.
@manya zainvestuj ! Veď to nie je mailand a určite ti ešte kopec služby urobí.
marianna76
jéj, Martuška... super za pripomenutie... aj my spravíme ... veď tento strojček som si vzala od maminky.... dík za pripomenutie
eviana
Martuška, Ty si koláčiková bosorečka naozajská... krásne sú, isto aj cestíčko bude fajné... ukladám, strojček nemám, ale veľmi má láka kúpiť si ho po tom, čo vidím, čo s ním dokážeš :) 5*
betka11
@tatranka ďalšia Tvoja skvelá práca,mám tento lis a usmievam sa keď čítam ako sa trápime s našimi pomocníkmi,ja som tiež zažila a zažívam "srandu"pokiaľ som prišla na to ako s tým pracovať,včera som robila cez tento lis banániky budú trochu ozdobnejšie na povrchu ale myslím že to nebude vadiť nikomu :-)
tothka
Robievala som takéto výborné koláčiky, no lis som mala z plastu a čo čert nechcel, plnila som s ním trubičky bielkovou penou, samozrejme bielko zaschlo a spúšťač som zlomila, teraz mám takýto kovový, no s tým sa akosi neviem skamaráti. leží v krabici, no snáď by som to mohla vyskúšať podľa tvojho receptu. Keksíky máš ukážkové, doslova ma lákajú upiecť.
pacik
Ukážkové, musím aj ja po rokoch lis oprášiť a zasa vyskúšať s tvojím receptom na cesto. Mám podobné skúsenosti ako @sovka62 , ale občas sa aj podarili :-)
ela77
tiež som robievala , ale už dávno tieto keksíky. Ale od jednej doby som začala mať problémy, tiež tak ako píše @sovka62 a tak lis zostal v krabici oddychovať. Ale ako píšeš @tatranka , že ich najskôr vytláčaš na lopárik a potom dávaš na plech, tak by som to mala skúsiť aj ja, je to síce pracnejšie, skúsim zapojiť zvyšok rodiny, keď chcú maškrtiť, tak nech sa zapoja. Mám receptov na tohto pomocníka aj viac, lebo som neodolala a kúpila si ešte jeden lis trhovníkov zi Ukrajiny, ktorí v jednej dobe k nám chodili (ešte v Poprade) a tak mám tých nadstavčekov či ako to nazvať až až, lebo sa hodia aj tomu lisu, ktorý mám taký istý ako @tatranka . Škoda že si to tu nedala skôr, ale tieto drobné keksíky sú vďačné, možno ich ešte skúsim pridať k tomu čo už je urobené.
nadia56
@tatranka , krasne a chutne cajove pecivo si napiekla, tvoj recept si velmi rada odlozim a prilezitostne vyskusam, tiez som mala problem s vytlacenim cesta na plech ale niekde som sa docitala, ze plech na ktory ideme vytlacat cesto, treba na par minut dat vychladit- najlepsie do chladnicky a s takym chladnym dalej pracovat - vytlacat kolaciky, vyskusala som to, funguje tento maly zlepsovak, tak som mozno niekomu pomohla, lebo aj ja som chcela lis po prvom neuspechu vyhodit, vsetkym prajem uspechy a pohodu pri peceni a pokojne a radostne vianocne sviatky:-)
tatranka
@sonulienka vďaka ti.
@nadia56 určite si poradila viacerým vareškárkam dobru radou a veru aj mne. Zvyknem ich ukladať na drsnú silikónovú podložku.Aj tam to dobre drží.Ďakujem za krásne vianočné prianie.Aj tebe želám pekné vianočné sviatky.
tatranka
@ela77 koláčiky budeš mať za hodinku.Len sa veselo do nich pusti.Ďakujem za vaše komentáriky.Nepočítala som s tým že vás oslovia tieto obyčajné koláčiky.No teší ma to veľmi.Nech vás len lisy na koláčiky počúvajú a dobre slúžia.Veď sú na to.
zuzkabluzka
@tatranka , tak si ma inspirovala, ze som si dnes kupila aj ja ten strojcek na cesto, cez vikend vyskusam, dufam, ze sa mi podaria ako Tebe :)
violetacamorova
Strojček mám, ale ešte som s ním nerobila nikdy. Inšpirovala ma kamarátka, ktorá raz priniesla takéto krásne keksíky ako máš ty na jednu akciu. Recept si ukladám a niekedy ich skúsim. Tvoje sú krásne a podľa tvojho postupu to vyzerá tak jednoducho :)
medovnicek
strojček mám doma v skrini, dostala som ho kedysi od môjho chlapa, veru som už skoro aj zabudla že ho mám, nechám sa tebou teraz inšpirovať a pustím sa aj ja do týchto koláčikov, veľmi sa mi páčia
tatranka
Veru len skúšajte,preto že začiatky sú celkom zaujímavé...no vydržte.Cesto je je veľmi dobré.Nič nepridávajte,ani neuberajte!Držím palec.
elisticka
Martuska ja uz tiez mam dost dlho kupeny strojcek musim to vyskusat vyzeraju kolaciky super :-)
tatranka
Eliška vyskúšaj,ono treba na to len prísť ako s lisom pracovať.Potom je to už hračka.
tatranka
@medovn ícek je to taká veľkovýroba v malom.Koláčiky sú raz a dva.Len vytiahni ten tvoj strojček a veru vyskúšaj.Určite sa stane tvojim dobrým pomocníkom.
anna087
Vyskúšala som už vela receptov,ale nikdy neboli koláčiky také pekné ako tieto tvoje.Vždy sa mi akoby v rúre rozliali,boli dobré tak akurát na gulky.Vyskúšam ešte tento recept.:)
tatranka
@anna087 ak dodržíš receptúru,pevne verím,že ich budeš mať tiež pekné a že budeš spokojná.A tento krát sa ti podaria.
timotejka
no krasne kolaciky..my tiez milujeme taketo cajove pecivo.a teraz pred vianocami este viac..ale mna by zaujimalo,ze ci musi byt v recepte len zlaty klas? alebo ci moze byt aj nejaky pudingovy prasok? napr vanilkovy alebo kakaovy?
tatranka
@timotejka nikdy som tieto koláčiky s pudingom nerobila.Ak by si mala s pudingom skúsenosť a piekla s nim,daj prosím vedieť.Aj mne by sa to takto lepšie páčilo.Ináč zlatý klas,zafarbíš len práškovým kakaom Žiaľ naozaj ti neporadím.Nemám skúsenosť s ingredienciami na ktoré sa pýtaš.
smejkad
funguje aj s pudingom, prave sa pecu :-)
nemam ich az take pekne, ale nevadi, na chuti im to neberie :-)
ja som zarobila z troch davok a potom som zamiesala prichute - kavu, granko,orechy,skoricu,kokos a ciste vanilkove
s tym kokosom opatrne, sice su vyborne, ale tvrdsie cesto, zle sa vytlaca, ostatne islo v pohode :-)
akurat teraz maturujem, ako to pekne nazdobim
chcela by som lekvar cez spicku, ale bojim sa, ze sa bude roztekat a tiez lepit ked budu keksiky na sebe, mate niekto nejaku dobru fintu?
tatranka
@smejkad vieš čakala som od teba ako sa ti pracovalo s pudingom.Ja som ich do teraz nerobila,ale ak ma uisťuješ,že to ide aj spudingom,vyskúšam.Tebe nech sa podarí nazdobiť a dokončiť dielko.
danielas
@tatranka , prosím ťa, ak si spomenieš, poraď , aký margarín na toto pečivko používaš? Zvyknem piecť len s maslom, ale v tomto recepte by to asi ovplyvnilo konzistenciu cesta...a aj výsledné pečivo. Tak zrejme nie je jedno, aký tuk. Prosím napíš značku, chcem ich vyskúšať a poslať vnúčikovi do cudziny k narodkám :-)
danielas
@tatranka , upečené, išlo to hladko. Sú výýýborné, díky za receptík, aj promptnú pomoc . Pekný dník Ti .-)
vizirka
Parádny recept, ja som sice nemala heru a dala som maslo a nemala som akurát zlatý klas, tak som si urobila 3 prichute keksikov. Vanilkovú, pistaciovu a cokoladovo-pepermintovu. Take pudingy som doma mala. Kedze sa mi syplo trochu viac múky, pridala som este jeden zltok aby cesto nebolo huste a su ozaj paradne. Cesto som vytlacala rovno na čistý studený plech a podberakom este teple prelozila. Vobec sa neprilepili.






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia