Čajové, sladučké pečivo (fotorecept)

Autor receptu: tatranka

Recept mám už veľmi dávno.Najprv som ho robila s formičkami,hoci som vedela,že je to strojčekové pečivo.No strojček som nemala.Mojou snahou bolo strojček si pozháňať a tak získať pomocníka na milé,malé koláčiky. Roky už strojček mám a je to naozaj veľký pomocník.V priebehu krátkej doby,vyčaríte na stole kopec chutných koláčikov.Kreativita u týchto koláčikov je na vás.

60 ks
porcií
25 minút
príprava
18 minút
na 160 °C

Postup

  1. Zo všetkých ingrediencii si spracujem cesto.Ja som si ho rozdelila na polovicu.Do jednej časti som pridala 2 malé lyžičky kakaa.V recepte to neuvádzam,lebo recept je stavaný,len na svetlé cesto. Po nahnietení cesta,ho nechám odpočinúť asi 15 minút. Potom si urobím z cesta hrubé šúľky,ktoré sa mi vmestia do lisu na cesto.Natlačím a vložím si vybratú šablonku,na tvar koláčika.
  2. Uzatvorím a vytláčam požadovaný tvar.
  3. Takto natlačím a spracujem všetko cesto.
  4. Prizdobovala som orieškami a kandizovaným ovocím. Čo mi ostalo nevytlačené cesto v rúrke,z toho som urobila tri rožteky.
  5. Pečiem pri teplote 150-170 stupňoch 15-18 minút. Poprášila som práškovým cukrom. Celá práca nie je náročná a koláčiky sú veľmi chutné.
  6. Napečené čajové pečivko,ktoré sa vám hodí v každom čase.
  7. A už pripravené na ponúknutie.