Bylinkové morčacie prsia s pečeným feniklom (fotorecept)
Autor receptu: caterina
Ked sa nam zaziada lahka, ale vydatna vecera, morcacie resp. kuracie prsia su vzdy
dobrou
volbou. Tentokrat som ich pripravila s pecenym feniklom, ktory napomaha traveniu.
2 porcie |
10 minút príprava |
50 minút na 180 °C |
Postup
- Na pripravu tohto receptu potrebujeme morcacie prsia, bylinky (tentokrat som pouzila cerstve, ale rovnako dobre posluzia aj susene - salvia, bobkovy list, tymian a petrzlenova vnat), cesnak, cierne korenie, fenikel a citronovu stavu (pre tych, ktori ju maju radi).
- Cerstve bylinky si nasekame nadrobno
- Pripravime marinadu...olej, bylinky, pretlaceny cesnak, trocha soli, pripadne citronova stava
- Morcacie prsia obalime v marinade a nechame odlezat v chladnicke minimalne hodinu (cim dlhsie, tym viac maso nasiakne bylinkovu chut - ale aj po hodine je velmi chutne)
- Kym maso odpociva, fenikel si ocistime a najkrajame na kolieska.
- Ruru predhrejeme na 200 stupnov, fenikel dame do olejom vymastenej zapekacej nadoby, ochutime mletym ciernym korenim, solou a pokvapkame olivovym olejom.
- Dobre premiesame, prekryjeme alobalom a vlozime do rury. Prvych 20 minut som to piekla pri 200 stupnoch, dalsich 30 pri 180tich a fenikel som odkryla 20 minut pred dopecenim.
- Fenikel po dopeceni...
- Na panvici si rozpalime trocha olivoveho oleja
- Pridame marinovane morcacie prsia a prepecieme z obidvoch stran
- Pridame zvysok marinady, prepecieme a mozme podavat
- Cerstvy salat sa hodi...tentokrat grecky, aj s fetou