Burgenlandská maková torta fotorecept

pivonka - fotkapivonka, 22. júna 2012
Burgenlandská maková torta (fotorecept)
Foto: pivonka

Je to vlastne koláč, ibaže okrúhly a veľmi dobrý, zvlášť pre toho, kto obľubuje mak. Keďže tam nejde žiadna múka, zrejme je vhodná aj pre celiatikov. Recept mám z kuchárskej knihy Pečieme s pôžitkom.

12
porcií
45 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
150 g
150 g
200 g
na špic noža
45 g
6 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na spodok tortovej formy som pricvakla pečiaci papier, ktorý som veľmi jemne potrela maslom. Keď si boky torty nevymažeme a nevysypeme múkou, bude vhodná aj pre celiatikov.

    Burgenlandská maková torta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vyšľaháme si žĺtky s cukrom.

    Burgenlandská maková torta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme roztopené a vychladnuté maslo a dobre zašľaháme. .

    Burgenlandská maková torta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vmiešame mak, prášok do pečiva a citronát.

    Burgenlandská maková torta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zľahka vmiešame do makového piškótu.

    Burgenlandská maková torta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Cesto dáme do tortovej formy a zarovnáme.

    Burgenlandská maková torta (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Upečieme v rúre - v tej mojej na 180°C cca 45 - 50 min.

    Burgenlandská maková torta (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Tenkým nožom obozretne oddelíme korpus od formy. Vrch posypeme práškovým cukrom. Ja som použila šablónu.

    Burgenlandská maková torta (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu