Foto: pivonka
Je to vlastne koláč, ibaže okrúhly a veľmi dobrý, zvlášť pre toho, kto obľubuje mak. Keďže tam nejde žiadna múka, zrejme je vhodná aj Zobraziť celý popisJe to vlastne koláč, ibaže okrúhly a veľmi dobrý, zvlášť pre toho, kto obľubuje mak. Keďže tam nejde žiadna múka, zrejme je vhodná aj pre celiatikov. Recept mám z kuchárskej knihy Pečieme s pôžitkom.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Na spodok tortovej formy som pricvakla pečiaci papier, ktorý som veľmi jemne potrela maslom. Keď si boky torty nevymažeme a nevysypeme múkou, bude vhodná aj pre celiatikov.
-
2
Vyšľaháme si žĺtky s cukrom.
-
3
Pridáme roztopené a vychladnuté maslo a dobre zašľaháme. .
-
4
Vmiešame mak, prášok do pečiva a citronát.
-
5
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zľahka vmiešame do makového piškótu.
-
6
Cesto dáme do tortovej formy a zarovnáme.
-
7
Upečieme v rúre - v tej mojej na 180°C cca 45 - 50 min.
-
8
Tenkým nožom obozretne oddelíme korpus od formy. Vrch posypeme práškovým cukrom. Ja som použila šablónu.
Dievčatá, ďakujem za slová uznania, som rada, že sa vám páči. @tiziana , @raduienka , áno, je jednoduchá a ak si pozriete moje recepty, väčšinou sú veľmi jednoduché a ja to považujem za veľkú prednosť. Tortička je naozaj veľmi chutná, taká vláčna.
páči sa mi...
Veľmi oceňujem, že si okomentovala moje recepty. Keď chýba spätná väzba, zdá sa mi, že sú už tak hlboko zahrabané v ostatných receptoch, že o nich ani nikto nevie. Z tvojich komentárov vidím, že moje recepty žijú a to ma teší.
je nezmysel piect 50 min
správny čas pečenia je 20 max 25 min
oprav si to
nikto to tu nepiekol ?!
kúpiš v Lidli
aj sa to volá Citronat (kandizovaná citronova kora)