Burgenlandská maková torta (fotorecept)
Autor receptu: pivonka
Je to vlastne koláč, ibaže okrúhly a veľmi dobrý, zvlášť pre toho, kto obľubuje mak. Keďže tam nejde žiadna múka, zrejme je vhodná aj pre celiatikov. Recept mám z kuchárskej knihy Pečieme s pôžitkom.
12 porcií |
45 minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup
- Na spodok tortovej formy som pricvakla pečiaci papier, ktorý som veľmi jemne potrela maslom. Keď si boky torty nevymažeme a nevysypeme múkou, bude vhodná aj pre celiatikov.
- Vyšľaháme si žĺtky s cukrom.
- Pridáme roztopené a vychladnuté maslo a dobre zašľaháme. .
- Vmiešame mak, prášok do pečiva a citronát.
- Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zľahka vmiešame do makového piškótu.
- Cesto dáme do tortovej formy a zarovnáme.
- Upečieme v rúre - v tej mojej na 180°C cca 45 - 50 min.
- Tenkým nožom obozretne oddelíme korpus od formy. Vrch posypeme práškovým cukrom. Ja som použila šablónu.