Foto: kejtuska5
45 minút
príprava
príprava
25 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Žĺtka oddelíme od bielok. Do misy s bielkami pridáme trochu cukru a vymiešame na sneh.
- 2
Žĺtka vymiešame s kryštálovým cukrom, práškom do pečiva, vanilkovým cukrom a zľahka vmiešame múku. Ak je treba, na zjemnenie cesta môžeme pridať trochu vlažnej vody.
- 3
Do masy zo žĺtkov a ostatných surovín pomaly po lyžiciach vmiešame tuhý sneh z bielkov a nakoniec, takisto po lyžičkách pridávame olej.
- 4
Zmes pomaly vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.
- 5
Nakoniec cesto obložíme ovocím / akýmkoľvek- ja som použila višne s jahodami ;) / a dáme zapiecť do rúry
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
1 šálka kryš. sukru, 1 šálka mlieka, 2 šálky polohr. múky, 1/2 šálky oleja, 2 celé vajcia, 1 PDP, 1 vanilkový cukor