Bublanina

kejtuska5 - fotkakejtuska5, 15. júna 2013
Bublanina
Foto: kejtuska5
45 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

6 ks
350 g
350 g
1 ks
1 dcl
1 ks




Postup

  1. 1

    Žĺtka oddelíme od bielok. Do misy s bielkami pridáme trochu cukru a vymiešame na sneh.

  2. 2

    Žĺtka vymiešame s kryštálovým cukrom, práškom do pečiva, vanilkovým cukrom a zľahka vmiešame múku. Ak je treba, na zjemnenie cesta môžeme pridať trochu vlažnej vody.

  3. 3

    Do masy zo žĺtkov a ostatných surovín pomaly po lyžiciach vmiešame tuhý sneh z bielkov a nakoniec, takisto po lyžičkách pridávame olej.

  4. 4

    Zmes pomaly vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.

  5. 5

    Nakoniec cesto obložíme ovocím / akýmkoľvek- ja som použila višne s jahodami ;) / a dáme zapiecť do rúry

Diskusia k receptu

luss44
dobrá ovocná bublaninka vždy poteší, tvoja vyzerá veľmi chutne, dala by som si :)
janara
pridávam moju bublaninu, bez váženia
1 šálka kryš. sukru, 1 šálka mlieka, 2 šálky polohr. múky, 1/2 šálky oleja, 2 celé vajcia, 1 PDP, 1 vanilkový cukor
sonijamt
robila som tiež cez víkend, ale mám také cesto ako "janara", tiež je výborná, vláčna, nie je suchý
rulik
ja sa len asi hlúpo spýtam, nie je veľa cukru? chcem niečo urobiť tak hľadám




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia