Foto: sonulienka
Piekla som bryndzové pagáčiky-nekysnuté a celkom nám chutia. Ak sa Vám zapáčia vyskúšajte. Je to veľmi rýchlo upečené.
porcií
príprava
na 175 °C
Suroviny
500 g výberová |
|
250 g |
|
250 g |
|
1 bal. |
|
troška |
|
1 ks do cesta |
|
1 ks na potieranie |
|
Na posypanie: | |
|
|
|
|
hrubozrnná |
|
Postup
-
1
Z múky, masla. bryndze, vajíčka, PDP a trochu soli si vypracujeme dobre cesto a necháme ho 15 minút zakryté postáť.
-
2
Po 15 minútach cesto rozvaľkáme a poprekladáme na obálku a necháme znovu 15 minút zakryté postáť.
-
3
Po 15 minútach cesto rozvaľkáme asi na 5 mm hrúbku a vykrajujeme kolieska, ktoré ukladáme na plech a znovu necháme ešte postáť. Ja som nechala pokiaľ som si nezaplnila druhý plech.
-
4
Potom rozšľahaným vajíčkom potrieme všetky kolieska a posypeme v mojom prípade rozmiešaná hrubozrnná morská soľ, sézam a ľanové semiačko a dáme piecť na 175 stupňov 20 minút do ružova. Sledujte si rúru každá si svoju poznáte.
-
5
Upečené na plechu.
-
6
Poukladáme na tácku a môžeme koštovať či sú dobré. Len si ich nechajte vychladnúť ak vydržíte, lebo pri pečení vonia celý dom a slinky sa zbierajú.
-
7
Ešte jeden pohľad a už len otvoriť dobré vínko a koštovať.
* * * * *
múka:tuk:tvaroh/bryndza/
či nie..??