Bryndzové nekysnuté pagáčiky fotorecept

sonulienka - fotkasonulienka, 10. októbra 2015

Piekla som bryndzové pagáčiky-nekysnuté a celkom nám chutia. Ak sa Vám zapáčia vyskúšajte. Je to veľmi rýchlo upečené.

130
porcií
85 minút
príprava
20 minút
na 175 °C

Suroviny

500 g výberová
250 g
250 g
1 bal.
troška
1 ks do cesta
1 ks na potieranie
Na posypanie:
 hrubozrnná

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z múky, masla. bryndze, vajíčka, PDP a trochu soli si vypracujeme dobre cesto a necháme ho 15 minút zakryté postáť.

    Bryndzové nekysnuté pagáčiky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Po 15 minútach cesto rozvaľkáme a poprekladáme na obálku a necháme znovu 15 minút zakryté postáť.

    Bryndzové nekysnuté pagáčiky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po 15 minútach cesto rozvaľkáme asi na 5 mm hrúbku a vykrajujeme kolieska, ktoré ukladáme na plech a znovu necháme ešte postáť. Ja som nechala pokiaľ som si nezaplnila druhý plech.

    Bryndzové nekysnuté pagáčiky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom rozšľahaným vajíčkom potrieme všetky kolieska a posypeme v mojom prípade rozmiešaná hrubozrnná morská soľ, sézam a ľanové semiačko a dáme piecť na 175 stupňov 20 minút do ružova. Sledujte si rúru každá si svoju poznáte.

    Bryndzové nekysnuté pagáčiky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Upečené na plechu.

    Bryndzové nekysnuté pagáčiky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Poukladáme na tácku a môžeme koštovať či sú dobré. Len si ich nechajte vychladnúť ak vydržíte, lebo pri pečení vonia celý dom a slinky sa zbierajú.

    Bryndzové nekysnuté pagáčiky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ešte jeden pohľad a už len otvoriť dobré vínko a koštovať.

    Bryndzové nekysnuté pagáčiky (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

luss44
mňam, bryndzové sú skvelé, s bylinkovým čajom len tak na príjemný večer. Uložím si ich, pagáčiky skúšam často rôzne.
jakamaka
Presne taketo robievam tvarohove..tak tieto bryndzove musia byt tiez takisto dobre,ak nie lepsie...dakujem za tip na obmenu...
mariamka
aka nahoda,, vcera som ich piekla na taku "party", dala som aj bryndzu/tvaroh pol na pol a cele maslo, navrch mak, akurat bez vajca, vsetkym chutili, osvedcene pecivko,, veru pekne a chutne
ariela6
Soni pekne sa ti podarili su dobre aj na druhy den .
mesiar50
Vyzerajú veľmi na zjedenie.Veľká šikulka si.
* * * * *
radost
to je asi to cesto:1:1:1
múka:tuk:tvaroh/bryndza/
či nie..??
3sandra3
fíííha,,,páčia sa mi,,,, vyskúšam.... bryndzové sú mňamkové
sonulienka
Všetkým Vám srdečná vďaka, aj za rady a vyskúšajte možno Vám budú chutiť.
baka123
Včera som ich vyskúšala, sú naozaj dobré...Ešte trochu zostalo na dnes, manžel sa do nich pustil ako keby to bolo na obed :)
sonulienka
joj tak to ma strašne teší, najprv som sa zľakla keď píšeš, že majú jednu chybu čo sa stalo ale v tom máš pravdu. Ďakujem.
jerica
Ukladám, nič iného, len dobrú bryndzu pozháňať. Krásne jednohubky :-) 5x*
sonulienka
Jarka, škoda že si sa neohlásila skorej dnes išiel syn do BA bola by som Ti poslala bryndzu.