Bryndzové nekysnuté pagáčiky (fotorecept)

Autor receptu: sonulienka

Piekla som bryndzové pagáčiky-nekysnuté a celkom nám chutia. Ak sa Vám zapáčia vyskúšajte. Je to veľmi rýchlo upečené.

130
porcií
85 minút
príprava
20 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Z múky, masla. bryndze, vajíčka, PDP a trochu soli si vypracujeme dobre cesto a necháme ho 15 minút zakryté postáť.
  2. Po 15 minútach cesto rozvaľkáme a poprekladáme na obálku a necháme znovu 15 minút zakryté postáť.
  3. Po 15 minútach cesto rozvaľkáme asi na 5 mm hrúbku a vykrajujeme kolieska, ktoré ukladáme na plech a znovu necháme ešte postáť. Ja som nechala pokiaľ som si nezaplnila druhý plech.
  4. Potom rozšľahaným vajíčkom potrieme všetky kolieska a posypeme v mojom prípade rozmiešaná hrubozrnná morská soľ, sézam a ľanové semiačko a dáme piecť na 175 stupňov 20 minút do ružova. Sledujte si rúru každá si svoju poznáte.
  5. Upečené na plechu.
  6. Poukladáme na tácku a môžeme koštovať či sú dobré. Len si ich nechajte vychladnúť ak vydržíte, lebo pri pečení vonia celý dom a slinky sa zbierajú.
  7. Ešte jeden pohľad a už len otvoriť dobré vínko a koštovať.